TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Enciclopedia fotbalului. Larousse

Larousse
Era momentul ca o afacere planetară cum e fotbalul să aibă un instrument de lucru care să-i acopere toate fazele: origini, dezvoltare,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-817-574-7
Dimensiuni: 20x27 cm
Tip copertă: Hardcover

Enciclopedia fotbalului. Larousse

MAI MULTE DESPRE CARTE

Era momentul ca o afacere planetară cum e fotbalul să aibă un instrument de lucru care să-i acopere toate fazele: origini, dezvoltare, impact, statistici, drame, personalităţi şi recorduri. Acesta şi nu altul este scopul prezentului Larousse de fotbal: punerea sub lupă a fenomenului ca atare, cu bune şi rele, din Florenţa renanscentistă a lui gigolo del calcio până la finala Cupei Mondiale din 2002 de la Yokohama.

Împărţit în patru mari secţiuni, volumul începe cu o istorie universală a fotbalului, dublată de trecerea în revistă a tuturor ediţiilor de Cupa Mondiala şi de palmaresul actualizat al competiţiilor europene intercluburi. Urmează un dicţionar de fotbal mondial în care, alături de explicarea unor noţiuni de bază ale vocabularului fotbalistic, sunt evocate aproximativ două sute de nume ale gazonului - jucători, antrenori, echipe. Secţiunea 3 cuprinde un plonjon în trecut şi rememorează cele mai frumoase momente din istoria fotbalului de la noi la nivel de cluburi şi de echipă naţională. În fine, ultima parte este un dicţionar (oricând perfectibil) de fotbal românesc, unde sunt aduse laolaltă o sută de nume ilustre, care au marcat sportul rege în România ultimului secol.

Autor: Larousse
Traducător: Radu Paraschivescu
Data apariției: ianuarie 2003
Editura: RAO
Pagini: 550
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
sport, enciclopedie, recorduri, istoria fotbalului, Cupa mondială, competiții

Opinia cititorilor