TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Monştrii. Atât de aproape, atât de departe de noi

Stéphane Audeguy
Colecții/Serii: Enciclopediile Decouvertes
In cartea Monstrii. Atat de aproape, atat de departe de noi, Stephane Audeguy ne propune sa reconsideram notiunile de normal, anormal...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-1-60257-088-7
Dimensiuni: 12,5x17,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Monştrii. Atât de aproape, atât de departe de noi

MAI MULTE DESPRE CARTE

In cartea Monstrii. Atat de aproape, atat de departe de noi, Stephane Audeguy ne propune sa reconsideram notiunile de normal, anormal si monstruos, intr-o tulburatoare trecere in revista a „monstrilor“ din antichitate in contemporaneitate.

Monstrul, faptura imaginara sau reala, e caracterizat de un defect sau de o lipsa, adica de orice il deosebeste de toate celelalte fiinte imaginare sau reale „nemonstruoase“. Daca in categoria monstrilor reali intrau toate acele vietuitoare, inclusiv oameni, care aratau altfel decat normal, lucrurile sunt ceva mai complicate in cazul monstrilor imaginari.

Acestia din urma au fost plasmuiti de mintea omului in incercarea de a explica tocmai aceste diferente, dar si diverse fenomene ale naturii si, mai ales, identitatea omului si a universului. Cum monstrul reprezinta o abatere de la normal, identificarea trasaturilor lui definitorii, cel mai adesea negative, duce la reperarea caracteristicilor „normalului“ - sa cum este el perceput de o cultura anume - si deci la explicarea si intelegerea naturii acestuia. Asadar, monstrul, „departe de a fi o simpla aberatie, explica starea lumii“.

Autor: Stéphane Audeguy
Traducător: Irinel Antoniu
Data apariției: 2010
Editura: Univers
Titlu original: Les Monstres : si loin si proches
Pagini: 128
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
anormal, mostruos, diformitate, defect, identitate, repere

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus