TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lexiconul erorilor justiției

Otto Hans-Dieter
Colecții/Serii: Total
Ce-ati face daca, dintr-o data, ati fi acuzat, condamnat si aruncat in spatele gratiilor? Apoi, dupa ani de teama si indoiala, vi se va dovedi in...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0332-6
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Lexiconul erorilor justiției

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ce-ati face daca, dintr-o data, ati fi acuzat, condamnat si aruncat in spatele gratiilor? Apoi, dupa ani de teama si indoiala, vi se va dovedi in cele din urma nevinovatia. Poate ca, pentru anii irositi, veti primi o compensatie oarecare, dar veti ramane cu un mare gol in suflet.
Victimele erorilor justitiei sunt inspaimantator de numeroase si au existat din toate timpurile si in toate partile lumii. Mai bine de doua sute dintre cele mai impresionante cazuri sunt reunite in acest lexicon cuprinzator, a carui lectura poate da fiori cititorului.. Sunt descries situatii in care personae nevinovate au ajuns in spatele gratiilor sau chiar au fost executate, in timp ce adevaratii vinovati au fost descoperiti mult prea tarziu, au primit pedepse blande sau nu au fost pedepsiti niciodata. Uneori se ia in discutie o infractiune care nici macar nu a fost comisa.
Justitia trebuie sa vegheze sa se faca dreptate - acesta este un scop nobil. In situatia ideala politia, procurorii si judecatorii lupta pentru combaterea criminalitatii, astfel incat siguranta statului si a cetateanului sa nu fie doar vorbe in vant. Exista, insa, si o „latura neagra” a exercitarii puterii statului: in toate epocile si in toate tarile s-au comis erori juridice, din cauza faptului ca anchetele s-au efectuat neglijent, ca urmare a unor erori comise in sistemul judiciar sau prin actiuni voite. Toti acesti factori au urmari grave, urmari pentru care, de cele mai multe ori, nu mai exista remediu.
Aceasta este „cartea neagra” a nereusitelor Justitiei, o carte scrisa intr-un ritm alert, captivanta, socanta, dar necesara.

Autor: Otto Hans-Dieter
Traducător: Roland Schenn
Data apariției: 2008
Editura: Paralela 45
Pagini: 376
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dicţionare, enciclopedii, antologii, victimă, eroare, caz, pedeapsă, justiţie, criminalitate, epocă

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus