TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Lexiconul erorilor biblice

Langbein Walter-Jorg
Colecții/Serii: Total
Există în Biblie contraziceri clare, fără echivoc şi insurmontabile, precum şi greşeli istorice de netăgăduit. Ediţiile biblice...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-47-0128-5
Dimensiuni: 14x20 cm
Tip copertă: Paperback

Lexiconul erorilor biblice

MAI MULTE DESPRE CARTE

Există în Biblie contraziceri clare, fără echivoc şi insurmontabile, precum şi greşeli istorice de netăgăduit. Ediţiile biblice actuale nu conţin textele originale, ele fiind, de fapt, traduceri efectuate după traduceri. Prin transpunerea textelor dintr-o limbă în altă se strecoară însă numeroase erori, care, deşi mici, pot să ducă la răstălmăciri grave. Avem de-a face cu erori din neatenţie sau cu falsificări conştiente?

Erorile biblice nu provin numai din transcrierea eronată a venerabilelor texte. Volumul lui Walter-Jorg Langbein, autor de succes cu o solidă educaţie teologică, promovează o mai bună înţelegere a Bibliei, dezvăluind diversele erori (de interpretare, de traducere etc.) şi reconstituind enunţurile originare ale textului. A atenţiona asupra erorilor biblice nu constituie un atac la adresa Bibliei. A indica erorile nu presupune o îndepărtare de la Cartea Cărţilor. Ci este o condiţie pentru apropierea de adevăratele afirmaţii ale Vechiului şi Noului Testament.

Autor: Langbein Walter-Jorg
Traducător: Silviu Dancu
Data apariției: 2007
Editura: Paralela 45
Titlu original: Lexikon der biblischen Irrtümer
Pagini: 264
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dicţionare, enciclopedii, antologii, eroare, traducere, original, interpretare, biblie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus