TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Iubire, vinovăţie şi reparaţie şi alte opere

Melanie Klein
Colecții/Serii: Psihologie-Psihoterapie
Activitatea Melaniei Klein a început cu copiii şi a deschis noi perspective largi. Întrucât nevrozele şi psihozele îşi au...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-707-558-1
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback

Iubire, vinovăţie şi reparaţie şi alte opere

MAI MULTE DESPRE CARTE

Activitatea Melaniei Klein a început cu copiii şi a deschis noi perspective largi. Întrucât nevrozele şi psihozele îşi au rădăcinile în copilărie, toate descoperirile referitoare la copilărie sunt relevante pentru înţelegerea psihologiei adulţilor.

Dacă Freud a descoperit copilul din adult, se poate spune că Melanie Klein a descoperit sugarul din copil şi adult, ajungând la concluzia că, încă de la începutul vieţii sale, acesta stabileşte relaţii intense cu ceilalţi, atât în realitate, cât şi în fantasmă. Ea nu considera că bebeluşul este pasiv, asupra lui acţionând mediul, el doar reacţionând la mediu, ci considera că are de la început o viaţă psihică bogată, plină de fantasme, în interacţiune permanentă cu realitatea externă.

Volumul de faţă cuprinde lucrări importante, în care Klein îşi precizează propria orientare, diferită de cea freudiană – modul specific în care înţelege complexul Oedip în lumina anxietăţilor timpurii, apărările maniacale, poziţia depresivă.

Autor: Melanie Klein
Traducător: Anacaona Mîndrilă-Sonetto
Data apariției: 2012
Editura: Trei
Titlu original: Love, Guilt and Reparation and other works 1921–1945
Pagini: 688
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
nevroza, psihoza
  • Melanie Klein Melanie Klein - Autor
    Melanie Klein a fost o inovatoare nu numai în analiza copiilor. Întemeindu-se pe munca cu copiii şi pe descoperirile făcute în acest context, Klein a adus o remarcabilă contribuţie atât la teoria, cât şi la tehnica psihanalitică....
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor