TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Ghidul părintelui responsabil. Relaţia mamă-fiică

Véronique Moraldi
Ce-si doreste o mama de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona si rezolva conflictele ce apar inevitabil in relatia...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786068403434
Dimensiuni: 14x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Ghidul părintelui responsabil. Relaţia mamă-fiică

MAI MULTE DESPRE CARTE

Ce-si doreste o mama de la fata ei? Dar invers? Cine are dreptate? Cum se pot preveni, gestiona si rezolva conflictele ce apar inevitabil in relatia mama-fiica? 

Aceasta carte este destinata mamelor si fiicelor, chiar daca pare ca fetele sufera mai mult ca mamele lor. Este si pentru soti, prieteni, tati, fii si frati, pentru toti cei care asista ca spectatori la aceasta piesa ce se joaca si se reia toata viata intre mama si fata (toti fiind in egala masura actori, sau devenind actori in ciuda dorintei lor). Veronique Moraldi incearca sa prezinte o alta fata a lucrurilor de toti stiute. Lasand la o parte cazurile „fericite“, ea incearca sa prezinte cititorilor, intr-un limbaj simplu si presarat pe alocuri cu un umor de calitate, concluziile pe care le-a tras in urma experientei directe capatate in calitate de fiica, mama si psiholog de renume. 

Relatia mama-fiica este o poveste de iubire si de rivalitate pasionata si pasionala. Este o relatie atat de intensa la fel cum este si locul privilegiat al tuturor abuzurilor. Relatia este de o asemenea complexitate, de o asemenea exigenta, de o asemenea exclusivitate incat, in cel mai bun dintre cazuri, nu poate genera decat niste sentimente ambivalente, pe care le regasim in dificultatea, pentru o fata, de a intretine sentimente esential pozitive cu privire la mama ei. Trebuie adesea sa recurga la imaginar pentru a pastra o imagine ideala a mamei sale, care sfarseste intotdeauna prin a se zdrobi de zidul realitatii (nu mama, ci imaginea ei!). Raporturile mama-fata nu sunt asadar neaparat problematice, nici dramatice, dar sunt intotdeauna incarcate de ambivalenta.

Autor: Véronique Moraldi
Data apariției: martie 2013
Editura: House of Guides
Pagini: 334
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
imagine, psihologie, sentimente, rivalitate

Opinia cititorilor