TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pedagogii alternative

Ion Albulescu
Dupa o indelungata perioada de uniformizare a invatamantului din tara noastra, in ultimele doua decenii au fost reglementate legal si promovate mai...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-587-197-7
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Pedagogii alternative

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dupa o indelungata perioada de uniformizare a invatamantului din tara noastra, in ultimele doua decenii au fost reglementate legal si promovate mai multe alternative la sistemul traditional de invatamant: Pedagogia Montessori, Pedagogia Waldorf, Pedagogia curativa, Pedagogia Freinet, Planul Jena, Programul Step-by-Step. Intr-o perioada relativ scurta de timp, acestea s-au dezvoltat semnificativ antrenand un numar din ce in ce mai mare de elevi si de cadre didactice.

Desigur, existenta diferitelor alternative este benefica pentru un sistem de invatamant dinamic si deschis, ele punand in evidenta si valorificand, intr-o perspectiva proprie, specifica, aspecte mai putin vizate in invatamantul traditional. Ele promoveaza modalitati de realizare a procesului educational care ofera alte variante organizatorice si functionale decat cele proprii scolii traditionale, ca urmare a unor viziuni de ansamblu diferite asupra marilor sisteme pedagogice contemporane, precum si asupra practicilor scolare actuale din lume.

Autor: Ion Albulescu
Coperta de: Alexandru Novac
Data apariției: septembrie 2014
Editura: All
Pagini: 296
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
waldorf, step-by-step, pedagogia curativă, freinet, învăţământ, dinamic, educaţie, opţiuni

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus