TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Cum să-i asculţi pe adolescenţi şi cum să te faci ascultat (ediţia a II-a)

Adele Faber și Elaine Mazlish
Colecții/Serii: Familia la Curtea Veche
Viaţa lângă un adolescent poate fi copleşitoare. Copilul de lângă dumneavoastră se poate transforma peste noapte într-un...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-669-983-2
Dimensiuni: 13x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Cum să-i asculţi pe adolescenţi şi cum să te faci ascultat (ediţia a II-a)

MAI MULTE DESPRE CARTE

Viaţa lângă un adolescent poate fi copleşitoare. Copilul de lângă dumneavoastră se poate transforma peste noapte într-un străin independent, cu gusturi şi valori diferite de cele ale familiei din care face parte. Cultura populară în care trăiesc astăzi aceşti adolescenţi este mai crudă, mai violentă, mai materialistă şi mai sexualizată decât cea a părinţilor noştri. Unii părinţi aleg să pună piciorul în prag şi să-i pedepsească pentru orice abatere, oricât de neînsemnată, alţii se resemnează şi preferă să privească de pe margine, fără să se mai implice. Niciuna dintre aceste atitudini nu este însă de dorit.

Cum să-i asculţi pe adolescenţi şi cum să te faci ascultat este un ghid incitant şi extrem de practic, în care sunt abordate problemele complicate cu care se confruntă astăzi adolescenţii şi părinţii lor, de la anturaj şi pierdutul nopţiilor, până la sex, fumat şi droguri. Adele Faber şi Elaine Mazlish, fiecare mamă a trei copii, propun o strategie care să diminueze conflictul, să reducă frustrarea şi să înlesnească o bună comunicare între părinţi şi adolescenţi. Părinţii sunt sfătuiţi să ia măsuri fără să pedepsească; să-şi manifeste furia fără să rănească; să discute despre sex şi droguri fără să ţină discursuri care să alieneze; să nu se impună comportamente fără ca mai întâi să asculte.

Scrisă într-un stil direct şi accesibil, titlul de faţă este un ghid indispensabil părinţilor care vor să-i ajute pe copii să traverseze anii furtunoşi ai adolescenţei.

 

Adele Faber şi Elaine Mazlish conduc de mai bine de zece ani ateliere de lucru cu părinţii şi ţin conferinţe pentru toţi cei interesaţi de educaţia copiilor – părinţi, profesori şi specialişti. Lucrând la început alături de dr. Haim Ginott, specialist în psihologia copilului, autoarele au devenit în scurt timp experţi de renume internaţional în comunicarea dintre adulţi şi copii.

Experienţa lor în cadrul acestor ateliere de lucru a dus la scrierea unor cărţi de mare succes, printre care Liberated Parents/Liberated Children (câştigătoare a Christopher Award), How To Talk So Kids Will Listen & Listen So Kids Will Talk şi Siblings Without Rivalry (carte care s-a plasat pe primul loc în lista de bestselleruri a publicaţiei New York Times).

La Curtea Veche Publishing a mai apărut cartea lor Comunicarea eficientă cu copiii. Acasă şi la şcoală (2002, 2008), scrisă în colaborare cu Lisa Nyberg şi Rosalyn Anstine Templeton.

Autor: Adele Faber, Elaine Mazlish
Traducător: Antoaneta Olteanu
Data apariției: 2010
Editura: Curtea Veche
Titlu original: How to Talk So Teens Will Listen & Listen So Teens Will Talk
Pagini: 220
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
parenting, educație, adolescență, independență, răzvrătire, criză, maturizare, sexulalitate, comunicare, conflict, familie
 • Elaine Mazlish
  Autor
  Adele Faber - Autor
  Adele Faber este absolventă a Queens College, fiind licenţiată în artă teatrală; a obţinut o diplomă de master în educaţie la Universitatea din New York şi a predat în câteva licee din New York timp de opt ani.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Adele Faber
  Autor
  Elaine Mazlish - Autor
  Elaine Mazlish este absolventă a Universităţii din New York, licenţiată în artă teatrală şi a lucrat cu copii la Grosvenor House şi căminul Lenox Hill. De asemenea, este artist profesionist şi compozitor.
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor