TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Pamântul este plat. Scurtă istorie a secolului XXI

Thomas L. Friedman
Colecții/Serii: Economie și societate
Pamintul este plat a fost distins cu Business Book of the Year Award (2005), acordat de Financial Times si Goldman Sachs. Inceputul secolului XXI va...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-0436-4
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Hardcover

MAI MULTE DESPRE CARTE

Pamintul este plat a fost distins cu Business Book of the Year Award (2005), acordat de Financial Times si Goldman Sachs.

Inceputul secolului XXI va ramine in istorie, afirma Thomas L. Friedman, nu prin conflicte militare sau evenimente politice, ci prin patrunderea umanitatii intr-o noua etapa a globalizarii - „aplatizarea” Pamintului. Fara frontiere comerciale sau politice, sub dublul efect al globalizarii si revolutiei digitale, rezervele de cunoastere si resursele se conecteaza intre ele oriunde s-ar afla pe mapamond, nivelind terenul de joc ca niciodata pina acum. Friedman inlatura in mod stralucit valul de mister ce acopera captivanta si, adeseori, tulburatoarea scena globala, desfasurind-o sub ochii nostri - o lume plata pe care o simtim, insa pe care abia daca o intelegem.

Cuprins extins:
Cum a devenit pamintul plat
America si pamintul plat
Tarile in curs de dezvoltare si pamintul plat
Companiile si pamintul plat
Geopolitica si pamintul plat
Autor: Thomas L. Friedman
Traducător: Dorin Nistor, Mirela Mircea, Raluca Mărincean, Dan Nicolae Popescu
Prefaţator: Daniel Dăianu
Data apariției: 2007
Editura: Polirom
Titlu original: The World Is Flat: A Brief History of The Twenty-first Century
Pagini: 480
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
politologie, globalizare, aplatizare, frontiere, scenă globală
 • Daniel Dăianu
  Prefaţator
  Thomas L. Friedman - Autor
  Thomas L. Friedman a cistigat Premiul Pulitzer in anii 1983, 1988 si 2002 pentru articolele sale de politica externa din The New York Times, iar US News & World Report l‑a desemnat drept unul dintre cei mai de seama lideri de opinie ai Statelor Unite. Este autorul volumelor From Beirut to Jerusalem (1989; premiat cu National Book Award pentru eseuri) si Longitudes and Attitudes: Exploring the World after September 11 (2002). De acelasi autor la Editura...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Thomas L. Friedman
  Autor
  Daniel Dăianu - Prefaţator
  Daniel Daianu este profesor la Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti si membru corespondent al Academiei Romane. Europarlamentar (2007‑2009), fost ministru de Finante (1997‑1998), economist‑sef al Bancii Nationale a Romaniei (1992‑1997) si ministru adjunct de Finante (1992). In iunie 2011 a devenit membru al Consiliului European pentru Relatii Externe (ECFR). Este asociat al institutului CASE din Varsovia si cercetator...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

mai 2008, Dilematica - Bogdan Barbu
"Cartea – care beneficiaza si de o prefata de buna calitate, scrisa de Daniel Daianu – ramine una extrem de interesanta si utila, oferind o sumedenie de informatii despre mecanismele actuale ale globalizarii."
iunie 2007, Dilemateca - Alexandru Matei
"Dincolo de pofta de munca pe care acesta carte o naste imadiat in cititor, exista cel putin doua directii de refletie pe care lectura ei le deschide: problema traditiei si cea a stiintelor umane. In prima chestiune, raspunsul lui Friedman este unul ultraliberal: valoarea unei culturi este data de competitivitatea ei pe platforma pamintului plat. In cea de-a doua, ramine de vazut daca nu cumva incurajarea consumului frenetic in societatile dezvoltate nu va plati pretul imens al involutiei elitei stiintifice si, in consecinta, a scaderii gradului lor de inventivitate. Friedman constata ca, in ciuda elanului asiatic din ultimii ani, cei care fac istoria sint inca americanii. Dar oare pentru cit timp?"
8-14 august 2007, Academia Caţavencu - Ioan T. Morar
"Ceea ce e surprinzator la Friedman e usurinta cu care sintetizeaza ideile, farmecul de povestitor si finetea de eseist. Autorul nu este doar un analist al globalizarii, ci si un sintezist, o specie care la noi inca nu s-a dezvoltat. Nu va speriati, nu e o carte plictisitoare, in ciuda dimensiunilor ei, pentru ca, la toate calitatile despre care am vorbit mai sus, se adauga si un umor foarte fin."
8 martie 2007, România culturală, nr. 105 - Daniel Dăianu
"Dupa Friedman, noile tehnologii au spart zagazuri care, de secole, imparteau lumea in civilizatia occidentala, bogata si puternica/dominatoare, si restul, adica cei inapoiati. (...) Cartea observa o schimbare dramatica (cu o foarte probabila accentuare in anii ce vin) in economia mondiala – o schimbare ce afecteaza ierarhii intre tari si grupuri de tari. Friedman intelege complexitatea proceselor desfasurate in spatiul global; el nu simplifica, ci incearca sa impleteasca dimensiunea economica a fenomenelor examinate cu aspectele sociale, culturale… " Sa trag linie: Pamintul nu este si nu poate deveni plat – dar poate fi/deveni mai bun.
Boston Globe
"O tulburatoare imagine a viitorului.” 
Joseph E. Stiglitz
"Un eseu captivant si foarte accesibil despre globalizare. O carte este cu adevarat mare daca te face sa vezi lucrurile dintr-o cu totul alta perspectiva - iar in aceasta privinta Thomas Friedman reuseste din plin.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus