TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Visul european. Despre cum, pe tăcute, Europa va pune în umbr㠄visul american”

Jeremy Rifkin
Colecții/Serii: Economie și societate
Parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au creat in urma cu mai bine de 200 de ani un vis ce avea sa transforme lumea. Astazi, visul incepe...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 973-46-0373-6
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

MAI MULTE DESPRE CARTE

Parintii fondatori ai Statelor Unite ale Americii au creat in urma cu mai bine de 200 de ani un vis ce avea sa transforme lumea. Astazi, visul incepe sa se destrame. O treime dintre americani considera ca sint platiti insuficient si se simt nesiguri in privinta unei vieti mai bune. Ei afirma ca nu mai cred in visul american. Un alt vis – cel european – a captat atentia intregii lumi. Din perspectiva lui Rifkin, Uniunea Europeana este primul organism postmodern de guvernamint, o imbinare de nationalism si spirit comunitar. Daca mentalitatea cetateanului american a ramas in parte cea din vremea frontierelor, profund egocentrica, europeanul a invatat lectia propriului trecut. Visul european reprezinta analiza unei alternative.

Cuprins extins:
Lectii noi de la Lumea Veche
Lunga agonie a „visului american”
Noul tarim al tuturor posibilitatilor
Miracol economic
pe tacute
Construirea epocii moderne
Crearea individului
Inventarea ideologiei proprietatii
Inventarea pietelor capitaliste si a statelor-natiune
Inceputul erei globale
Comert in retea in economia globalizata
„Statele Unite” ale Europei
Guvern descentralizat
Unitate in diversitate
Universalizarea visului european
Autor: Jeremy Rifkin
Traducător: Dan Golopenţia
Data apariției: 2006
Editura: Polirom
Titlu original: The European Dream: How Europe's Vision of the Future is Quietly Eclipsing the American Dream
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
economie globalaă, politică, vis american, destrămare, uniunea europeană, visul european
  • Jeremy Rifkin - Autor
    Jeremy Rifkin este autorul unor bestselleruri precum: The Biotech Century: Harnessing the Gene and Remaking the World (Jeremy P. Tarcher, New York, 1999), The Age of Access: The New Culture of Hypercapitalism, Where all of Life is a Paid-For Experience (Jeremy P. Tarcher, New York, 2001), The Hydrogen Economy (Jeremy P. Tarcher, New York, 2002), The End of Work: The Decline of the Global Labor Force and the Dawn of the Post-Market Era (Jeremy P. Tarcher, New York,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

decembrie 2006, Dilemateca - Bogdan Barbu
"Ce diferentiaza visul european de cel american? In opinia lui Rifkin, o diferenta profunda ar fi atitudinea fata de libertate. In SUA, libertatea e asociata cu autonomia, iar pentru a fi autonom trebuie sa fii bogat. Acumularea materiala e cheia americana care deschide usa libertatii. Pentru europeni, pe de alta parte, libertatea ar insemna apartenenta la un tot si acces la «o multitudine de relatii cu altii». Asadar, visul american inseamna crestere economica accelerata, imbogatire individuala, independenta, in timp ce visul european propune o viziune centrata pe dezvoltare durabila, calitatea vietii si interdependenta."
6 noiembrie 2006, Săptămâna financiară - Lucia Verona
"Rifkin constata ca «visul american» este invechit, depasit, in schimb «visul european» este mult mai potrivit pentru etapa urmatoare a «calatoriei umane», aceasta perioada de tranzitie de la postmodernitate la epoca globala. Cartea surprinde in detaliu transformarile din Europa si, cum spune Romano Prodi, ne arata «Cine sintem, ce valori sustinem si catre ce aspiram in noua Europa». O carte bine-venita, as zice o lectura obligatorie pentru oamenii politici si ziaristi, dar necesara tuturor celor care, hraniti cu filme hollywoodiene si confruntati cu exigentele aderarii, ajung sa creada ca visul european este un fel de vis american cu capitala la Bruxelles."
21 octombrie 2006, Adevărul - Marius Vasileanu
"Consultant si consilier al mai multor sefi de state si guverne occidentale, Rifkin se adreseaza Europei pornind de la experienta «visului american». Astfel, Visul european sau Despre cum, pe tacute, Europa va pune in umbra visul american devine o lucrare incitanta, plina de miez si intrebari percutante. Dupa ce trece in revista ceea ce el numeste «lunga agonie a visului american», J. Rifkin vorbeste pe larg si cu entuziasm despre «Statele Unite» ale Europei, in contextul inceputului de era a globalizarii. Proiectiile si analizele economico-politice sint fericit «infiltrate» de consideratii cu privire la noile trenduri ale cercetarii stiintifice (ce fermenteaza, la rindul ei, nenumarate probleme: de la drepturile animalelor pina la integrarea ecosistemelor etc) ceea ce poate duce, declara autorul, cu un entuziasm relativ, spre un nou Iluminism. Este o carte completa a unui sfirsit de lume, aflata in pragul unei noi ere pline de temeri, intrebari si provocari."

Opinia cititorilor