TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Economia crizelor. Curs-fulger despre viitorul finanţelor

Nouriel Roubini, Stephen Mihm
Colecții/Serii: Co-lecţia de economie
Până nu de mult, economia, cu toate ramurile ei, era doar o preocupare a specialiştilor. Dar, de câţiva ani încoace, lucrurile...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1931-56-2
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback

Economia crizelor. Curs-fulger despre viitorul finanţelor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Până nu de mult, economia, cu toate ramurile ei, era doar o preocupare a specialiştilor. Dar, de câţiva ani încoace, lucrurile s-au schimbat şi toată lumea a realizat că economia ne priveşte pe toţi, politicile economice fiind în fond cele care ne asigură – sau ne pun în pericol – confortul şi bunăstarea.

Economia crizelor este o carte care li se adresează în egală măsură profesioniştilor şi amatorilor în ale economiei, celor care fac regulile şi celor care le suportă consecinţele. Cartea aceasta este un manual, având ca obiect de studiu modurile şi motivele pentru care pieţele capotează. Dar este şi un ghid de instrucţiuni, venind cu propuneri pentru reechilibrarea economiei şi pentru evitarea unor greşeli precum cele care au dus la criza din 2008.

Economia crizelor, ne spun cei doi autori, este un nou tip de economie, în care succesiunea balon speculativ–criză–recesiune trebuie înţeleasă ca o fază normală a ciclului economic. Introducerea unui nou regim al falimentului, divizarea băncilor mari şi adoptarea unei politici monetare care să descurajeze baloanele speculative sunt doar câteva dintre măsurile de redresare propuse.

Publicată în mai 2010 în Statele Unite, Economia crizelor este o carte mult aşteptată, mai ales pentru că unul dintre autorii ei, Nouriel Roubini, se numără printre foarte puţinii economişti care au reuşit să identifice hibele din sistemul financiar, avertizând că se va ajunge la recesiune. Iar experienţa şi luciditatea celor doi autori fac ca Economia crizelor să fie oglinda perfectă a lumii noastre, cu trecutul, prezentul şi, mai ales, viitorul ei.

Autor: Nouriel Roubini, Stephen Mihm
Traducător: Smaranda Nistor
Data apariției: iunie 2010
Editura: Publica
Titlu original: Crisis Economics: A Crash Course in the Future of Finance
Pagini: 528
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
macroeconomie, criză economică, piaţa financiară
 • Stephen Mihm
  Autor
  Nouriel Roubini - Autor
  Nouriel Roubini este profesor de economie la Stern School of Business (New York University) şi preşedinte al firmei de consultanţă economică RGE Monitor. Imediat după obţinerea doctoratului în Economie internaţională (1988, Harvard School of Business), a început să predea la Yale şi a fost inclus în National Bureau of Economic Research şi în echipa de consultanţi a FMI. Roubini este printre puţinii economişti care au...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Nouriel Roubini
  Autor
  Stephen Mihm - Autor
  Stephen Mihm scrie despre economie şi istorie pentru The New York Times Magazine, The Boston Globe şi alte publicaţii. A primit mai multe burse pentru cercetare, printre care şi o bursă postdoctorală de cercetare a Istoriei afacerilor, la Harvard Business School. Este profesor asociat la University of Georgia, unde predă cursuri de istorie politică, culturală şi economică americană. Este autorul cărţilor A Nation of Counterfeiters: Capitalists,...
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Paul M. Barrett, New York Times
"Roubini vede dincolo de orizontul a ceea ce majoritatea specialiştilor consideră că ar fi plauzibil. Până acum întotdeauna a avut dreptate, aşa că ar fi înţelept să ţinem pasul cu el."
The Observer
"Mesajul cel mai important al acestei cărţi este extrem de simplu: economiştii, politicienii, Wall Streetul s-au lăsat seduşi de piaţa liberă şi de minunăţia inovării financiare. Iar noi ne-am amăgit cu gândul că vom putea trăi la nesfârşit mai bine decât ne permitem. Cartea aceasta ne aduce la realitate."
Financial Times
"Roubini şi Mihm ne oferă o analiză lucidă şi raţională a cauzelor colapsului pieţei financiare şi o listă de propuneri pentru a repara un sistem nefuncţional. Multe dintre ideile lor ar fi părut radicale acum cinci ani. Dar, aşa cum spun chiar autorii, crizele financiare au un fel curios de a face ca reformele radicale să pară rezonabile. Economia crizelor este printre cele mai interesante şi uşor de citit cărţi despre dezastrul financiar pe care îl trăim."

Opinia cititorilor