TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Omul universal. Cele şapte vieţi ale lui John Maynard Keynes PU-RID-OUCAVA-15-N-001
Omul universal. Cele şapte vieţi ale lui John Maynard Keynes
Vezi
galerie

Omul universal. Cele şapte vieţi ale lui John Maynard Keynes

de Richard Davenport-Hines

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #242501

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

În această biografie originală, Richard Davenport-Hines pornește în căutarea adevăratului Keynes, scriind despre „climatul“ din viața acestuia. 

În șapte schițe dinamice – Altruistul, Copilul uluitor, Demnitarul, Figura publică, Amantul, Connoisseurul și Reprezentantul oficial –, Keynes este zugrăvit ca exemplu suprem al academicianului și al omului de acțiune. Descoperim pasiunea unui om care se mișca la fel de ușor și cu la fel de multă încredere pe coridoarele puterii de la Whitehall și Washington, printre bancherii de pe Strada Threadneedle, printre cei din conducerea Cambridge și printre ceilalți membri ai Grupului Bloomsbury, cu care socializa. 

Poziționată în contextul zbuciumat al celor două războaie mondiale și al anilor dintre ele, această carte este un portret extrem de captivant al uneia dintre cele mai marcante personalități intelectuale ale secolului XX, a cărei influență profundă se simte și astăzi.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Richard Davenport-Hines

Traducător: Emilia Vasiliu

despre: John Maynard Keynes

Data apariției: decembrie 2015

ISBN: 978-606-722-162-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

Teme: interbelic

 

Opinii editoriale

„Un portret extraordinar de viu al unui moment de răscruce din istoria noastră recentă și, în același timp, o comoară plină de anecdote.”

Dominic Sandbrook, Sunday Times

„O carte captivantă, excepțional documentată. O lectură irezistibilă, teribil de polemică... Nicio altă carte despre trecutul britanic nu va pune într-o lumină mai puternică prezentul britanic.”

Boyd Tonkin, Independent

„Omul universal este o carte despre persoana care a salvat Marea Britanie din două crize financiare, un om complet. O personalitate plăcută, plină de viață, un intelectual fin, un personaj controversat, un soț dedicat și, în același timp, un barbat cu multiple relații homosexuale, John Maynard Keynes este și astăzi, la aproape 70 de ani de la moartea sa, o figură importantă și influentă. Prin explorarea dorințelor și a experiențelor lui Keynes, care l-au făcut să gândească într-un mod revoluționar, Davenport-Hines dezvăluie baza estetică a keynesianismului și explică de ce ideile acestuia continuă să rezoneze atât de puternic și astăzi.”

UniCredit Bank