TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mecanismele globalizării

Joseph E. Stiglitz
Colecții/Serii: Economie și societate
In 2000, peste 150 de sefi de stat si prim-ministri s-au reunit la New York, la Summitul Mileniului, angajindu-se sa reduca saracia mondiala la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1187-4
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

In 2000, peste 150 de sefi de stat si prim-ministri s-au reunit la New York, la Summitul Mileniului, angajindu-se sa reduca saracia mondiala la jumatate pina in 2015. Pornind de la experienta autorului ca functionar al administratiei Clinton si al Bancii Mondiale, Mecanismele globalizarii analizeaza principalele obstacole care stau in fata unei globalizari echitabile: povara datoriilor nationale, degradarea mediului, limitele liberalizarii etc. Cele 10 capitole incearca sa gaseasca solutii la aceste probleme si sa ofere un plan de restructurare a sistemului financiar global.

Premiul Nobel pentru Economie

Autor: Joseph E. Stiglitz
Traducător: Miruna Andriescu
Data apariției: 2008
Editura: Polirom
Titlu original: Making Globalization Work
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
economie, summitul milenimului, new york, sărăcia mondială, datorii naţionale, globalizare, degradarea mediului
  • Joseph E. Stiglitz - Autor
    Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel, deţinător al distincţiei „Medalia John Bates Clark” şi membru al Royal Society, a fost vicepreşedinte senior şi economist-şef al Băncii Mondiale şi şeful echipei de consilieri pe probleme economice a fostului preşedinte american Bill Clinton. A fost de asemenea unul dintre consultanţii lui Barack Obama, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

28 februarie –- 6 martie, Suplimentul de cultură - Costi Rogozanu
"Mecanismele globalizarii reprezinta o adevarata agenda perfecta a istoriei recente, o colectie de date extrem de importante si explicatiile economice ale unor reactii sociale. Cum de-a devenit atita lume antiglobalista dintr-odata, unde e justificata furia si unde e simpla propaganda, aici sta meritul lui Stiglitz."
21-23 noiembrie 2008, Cotidianul - Andra Matzal, Costi Rogozanu
"Mecanismele globalizarii este un volum de neratat despre criticile asupra politicilor globalizante, asa cum se fac ele in acest moment. E o carte care a suparat multa lume, mai ales ca venea din partea unui om care a lucrat si pentru administratia Clinton, si pentru Banca Mondiala. Miza serioasa este suplinita de un stil aproape scriitoricesc de a explica faptele si politicile financiare, asa ca cea mai mare capcana ar fi sa credeti ca e o „carte de specialitate”. E mult mai mult."
17-23 ianuarie 2009, Suplimentul de cultură - Constantin Vica
"Critic, dar echilibrat, subliniind fiecare avantaj pe care globalizarea l-a adus celor multi, Stiglitz face mai putin o vinatoare de vinovati, ci incearca sa propuna un model social al globalizarii."
George Soroş
"O carte care trebuie citita de toti cei interesati de viitorul economiei mondiale.” 
InTheNews.Co.UK
"E foarte posibil sa ajunga un blockbuster hollywoodian sau, cel putin, un bestseller remarcabil, care va enerva multi membri ai ministerelor occidentale si ai comunitatii economice. Stilul deschis, onest al lui Stiglitz si recursul la opiniile expertilor – dar nu numai –, alaturi de dezbaterea mereu deschisa asupra globalizarii, garanteaza succesul acestei carti.” 

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus