TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale PU-JES-NCLAPL-10-N-001
În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale
Vezi
galerie

În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale

de Joseph E. Stiglitz

Titlu apărut în colecția Co-lecţia de economie la Publica

Id: #229091

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Marea Recesiune, cum a ajuns să fie numit actualul impas economic, a afectat mai mulţi oameni decât oricare altă criză de la Marea Depresiune încoace şi a reprezentat scânteia declanşatoare a unei dezbateri de fond despre erorile economice ale Americii, despre soliditatea economiei acestei ţări şi chiar despre forma pe care s-ar cuveni s-o aibă sistemul capitalist. Mecanismul s-a defectat şi nu-l putem repara decât printr-o cercetare atentă a teoriilor fundamentale care ne-au adus la acest „capitalism al baloanelor speculative“.

Puţini economişti sunt mai calificaţi să comenteze aceste vremuri tulburi decât Joseph E. Stiglitz. Abordând o paletă întreagă de subiecte care au legătură cu criza, Stiglitz pledează convingător pentru o restaurare a echilibrului între stat şi pieţe. Se duce până la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de răspunsuri facile, schiţând în acelaşi timp alternativele de acţiune şi arătând că există în continuare opţiuni care pot schimba în bine lucrurile pe viitor.

O privire incisivă asupra crizei economice globale, a reacţiei noastre imperfecte şi a consecinţelor care vizează prosperitatea viitoare a lumii.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Joseph E. Stiglitz

Traducător: Smaranda Nistor

Data apariției: noiembrie 2010

Titlu original: Freefall: America, Free Markets and the Sinking of the Global Economy

ISBN: 978-973-1931-53-1

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 626

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Publica

 

Opinii editoriale

În cădere liberă are trei puncte forte. Primul: este o acuză adusă Wall Street-ului, sectorului financiar şi Rezervei Federale. Al doilea: descrie felul în care administraţia Obama a continuat politica de salvare şi filozofia „prea mari ca să cadă”, moştenită de la George W. Bush. Şi al treilea: este un atac deschis al autorului la adresa colegilor de breaslă şi a economiştilor care au transformat o disciplină ştiinţifică în „cea mai înfocată majoretă a capitalismului pieţei libere”. Cea mai mare calitate a lui Stiglitz e că nu se ascunde după cuvinte.

Kevin Phillips, The New York Times

Stiglitz reuşeşte să clarifice, cu abilitate şi inteligenţă, mai toate problemele relevante şi nedesluşite pe care criza le-a adus la suprafaţă.

Jeff Madrick, New York Review of Books

În cădere liberă e cea mai bună carte de până acum despre criza financiară. Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, cunoaşte fundalul istoric, e implicat în dezbaterile politice şi e un pionier al teoriilor economice care sunt indispensabile pentru a înţelege originile crizei.

John Kay, Financial Times