TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale

Joseph E. Stiglitz
Colecții/Serii: Co-lecţia de economie
Marea Recesiune, cum a ajuns să fie numit actualul impas economic, a afectat mai mulţi oameni decât oricare altă criză de la Marea...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-1931-53-1
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Hardcover

În cădere liberă. America, piaţa liberă şi prăbuşirea economiei mondiale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Marea Recesiune, cum a ajuns să fie numit actualul impas economic, a afectat mai mulţi oameni decât oricare altă criză de la Marea Depresiune încoace şi a reprezentat scânteia declanşatoare a unei dezbateri de fond despre erorile economice ale Americii, despre soliditatea economiei acestei ţări şi chiar despre forma pe care s-ar cuveni s-o aibă sistemul capitalist. Mecanismul s-a defectat şi nu-l putem repara decât printr-o cercetare atentă a teoriilor fundamentale care ne-au adus la acest „capitalism al baloanelor speculative“.

Puţini economişti sunt mai calificaţi să comenteze aceste vremuri tulburi decât Joseph E. Stiglitz. Abordând o paletă întreagă de subiecte care au legătură cu criza, Stiglitz pledează convingător pentru o restaurare a echilibrului între stat şi pieţe. Se duce până la originile Marii Recesiuni, ferindu-se de răspunsuri facile, schiţând în acelaşi timp alternativele de acţiune şi arătând că există în continuare opţiuni care pot schimba în bine lucrurile pe viitor.

O privire incisivă asupra crizei economice globale, a reacţiei noastre imperfecte şi a consecinţelor care vizează prosperitatea viitoare a lumii.

Autor: Joseph E. Stiglitz
Traducător: Smaranda Nistor
Data apariției: noiembrie 2010
Editura: Publica
Titlu original: Freefall: America, Free Markets and the Sinking of the Global Economy
Pagini: 626
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
Statele Unite, economie mondială, capitalism, criză economică
  • Joseph E. Stiglitz - Autor
    Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel, deţinător al distincţiei „Medalia John Bates Clark” şi membru al Royal Society, a fost vicepreşedinte senior şi economist-şef al Băncii Mondiale şi şeful echipei de consilieri pe probleme economice a fostului preşedinte american Bill Clinton. A fost de asemenea unul dintre consultanţii lui Barack Obama, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Kevin Phillips, The New York Times
În cădere liberă are trei puncte forte. Primul: este o acuză adusă Wall Street-ului, sectorului financiar şi Rezervei Federale. Al doilea: descrie felul în care administraţia Obama a continuat politica de salvare şi filozofia „prea mari ca să cadă”, moştenită de la George W. Bush. Şi al treilea: este un atac deschis al autorului la adresa colegilor de breaslă şi a economiştilor care au transformat o disciplină ştiinţifică în „cea mai înfocată majoretă a capitalismului pieţei libere”. Cea mai mare calitate a lui Stiglitz e că nu se ascunde după cuvinte.
Jeff Madrick, New York Review of Books
Stiglitz reuşeşte să clarifice, cu abilitate şi inteligenţă, mai toate problemele relevante şi nedesluşite pe care criza le-a adus la suprafaţă.
John Kay, Financial Times
În cădere liberă e cea mai bună carte de până acum despre criza financiară. Joseph Stiglitz, laureat al Premiului Nobel, cunoaşte fundalul istoric, e implicat în dezbaterile politice şi e un pionier al teoriilor economice care sunt indispensabile pentru a înţelege originile crizei.

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus