TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Stoc furnizor
PREȚ: 75,14 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.07.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor

John Maynard Keynes
Stoc furnizor
PREȚ: 75,14 lei
Disponibilitate: Stoc furnizor
Retur posibil: 365 zile
Data estimată de livrare: 27.07.2017
Comandă prin telefon sau email:
0740.317.617 carte@cartepedia.ro
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor de John Maynard Keynes este prima carte din Co-lecţia de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9789731931029
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Hardcover

Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor

MAI MULTE DESPRE CARTE

Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor de John Maynard Keynes este prima carte din Co-lecţia de economie, un proiect realizat în parteneriat cuBusiness Magazin şi susţinut de OTP Bank – o selecţie de cărţi “clasice” despre principiile de funcţionare a economiei.

În 1936, Teoria generală a ocupării forţei de muncă, a dobânzii şi a banilor a şocat atât lumea academică, cât şi cercurile politice. Cu toţii ştiau că politicile economice recomandate de economiştii neoclasici nu mai erau funcţionale, dar de-abia acum înţelegeau că deveniseră inaplicabile, dat fiind noul context economic şi politic. Cartea tăia toate nodurile Gordiene ale dezbaterilor pe tema determinării producţiei globale şi, în consecinţă, a folosirii mâinii de lucru, considerând că factorul determinant poate fi cererea agregată.

Printre conceptele revoluţionare promovate de Keynes se numară: imposibilitatea echilibrului dintre ofertă şi cererea de bunuri şi servicii, conducând în cele din urmă la disfuncţiuni precum şomajul; ineficienţa mecanismelor concurenţiale ale pieţei libere de a asigura şi menţine echilibrul economic; posibilitatea de a utiliza politicile fiscale şi monetare pentru a elimina recesiunile şi a controla boom-ul economic. Cartea a declanşat dezbateri încă de la publicare, iar acestea nu au luat sfârşit nici în prezent. Fiecare recesiune sau criză economică a fost însoţită de reevaluarea teoriilor lui Keynes. Indiferent de dezvoltările ulterioare, Keynes şi cartea sa încă reprezintă punctul de cotitură către noua înţelegere a ştiinţei economiei. Nici o generaţie de economişti nu poate porni în carieră fără a aprofunda teoria keynesiana.

Autor: John Maynard Keynes
Data apariției: 2009
Editura: Publica
Pagini: 488
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
promovare, bunuri, servicii, piaţă liberă, teorie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus