TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Viitorul libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume

Fareed Zakaria
Colecții/Serii: Economie și societate
Aparut in 2003, bestsellerul Viitorul libertatii. Democratia neliberala in Statele Unite ale Americii si in lume a fost tradus in peste 20 de...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1454-7
Dimensiuni: 16x23 cm
Tip copertă: Paperback

Viitorul libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aparut in 2003, bestsellerul Viitorul libertatii. Democratia neliberala in Statele Unite ale Americii si in lume a fost tradus in peste 20 de limbi.

Daca in urma cu un secol nici o tara din lume nu avea ceea ce numim in prezent democratie, astazi peste o suta de tari au un regim democratic. Ascensiunea fara precedent a democratiei la nivel mondial a facut din aceasta forma standard de guvernamint si legitimitate politica in majoritatea statelor lumii. Intr-o lucrare vizionara, Fareed Zakaria arata ca democratia trebuie insotita de liberalismul constitutional pentru a fi functionala si ca democratizarea inteleasa ca dispersie maxima a puterii in societate poate ascunde pericole nebanuite pentru libertatea individului.

 

„Cunoscator al istoriei si politicii actuale la scara globala, Zakaria ne convinge ca democratia singura nu aduce pacea si prosperitatea... O lectura esentiala pentru toti cei preocupati de promovarea si prezervarea libertatii.” (Chicago Tribune)

Autor: Fareed Zakaria
Fotograf: Doris Mironescu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Titlu original: The Future of Freedom. Illiberal Democracy at Home and Abroad
Pagini: 272
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
politică, politologie, relaţii internaţionale, economie, capitalism, societate, război, liberalism
  • Fareed Zakaria - Autor
    Fareed Zakaria, jurnalist american de origine indiana, este editor la Newsweek International, unde are o rubrica saptaminala de relatii internationale, si gazda unui program cu aceeasi tematica la CNN. A fost analist la ABC News si, inainte de a se alatura celor de la Newsweek, editor la Foreign Affairs. A mai publicat The Post-American World (2008).
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

Bogdan BARBU, noiembrie 2009, in Dilemateca
"Fareed Zakaria dovedeste ca nu este doar un bun moderator de talk-show-uri pe teme de interes global, ci si un expert cu o viziune proprie, fundamentata theoretic, asupra lumii in care traim, viziune transmisa intr-un stil alert si captivant in paginile cartii."
Adrian SCHIOP, 11 septembrie 2009, in Romania libera
"Pe cit de scandaloasa, pe atit de simpla este teza principala a cartii – ca democratiile nu rezista in saracie, ci au nevoie de prosperitate ca sa se consolideze; sau, in cuvintele sociologului Seymour Martin Lipset, citat in carte – „Cu cit o tara este mai bogata, cu atit are sanse mai mari sa ramina democratica.” In sprijinul afirmatiei, Zakaria citeaza dintr-un studiu statistic al problemei, apartinind sociologilor Adam Przeworski si Fernando Limongi, realizat pe toate tarile lumii in intervalul 1950-1990: „S-a calculat ca intr-o tara democratica cu un venit pe cap de locuitor mai mic de 1500 de dolari (la valoarea de astazi), regimul are o speranta medie de viata de numai opt ani."
Samuel Huntington
„Viitorul libertatii este una dintre cele mai importante lucrari privind tendintele politice globale care au aparut in ultimul deceniu.”
New York Times Book Review
„In aceasta carte curajoasa si ambitioasa, Fareed Zakaria il actualizeaza pe Tocqueville... Cunostintele lui Zakaria acopera o gama impresionanta de domenii...”
New York Times Book Review
„In aceasta carte curajoasa si ambitioasa, Fareed Zakaria il actualizeaza pe Tocqueville... Cunostintele lui Zakaria acopera o gama impresionanta de domenii...”
Chicago Tribune
„Cunoscator al istoriei si politicii actuale la scara globala, Zakaria ne convinge ca democratia singura nu aduce pacea si prosperitatea... O lectura esentiala pentru toti cei preocupati de promovarea si prezervarea libertatii.”

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus