TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Plutocraţii. Ascensiunea noilor superbogaţi ai lumii şi declinul tuturor celorlalţi

Chrystia Freeland
Colecții/Serii: Economie și societate
Aflati la prima sau a doua generatie dupa imbogatire, membrii noii elite economice par sa aiba mai multe in comun intre ei decit cu restul lumii,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-3182-7
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

Aflati la prima sau a doua generatie dupa imbogatire, membrii noii elite economice par sa aiba mai multe in comun intre ei decit cu restul lumii, urmarindu-si interesele si dobindind o imensa influenta politica. Mai mult, acestia au propriul stil de viata si o atitudine ambivalenta fata de ceilalti, considerindu-se cistigatorii merituosi ai unei dure competitii economice globale. Cu numeroase exemple din lumea de astazi, Plutocratii ne arata cum s-a ajuns la cresterea spectaculoasa a inegalitatii veniturilor si analizeaza consecintele acesteia, inclusiv o posibila reactie politica la nivel global impotriva superbogatilor.

Cuprins extins:
Istoria si de ce este ea importanta
Cultura plutocratilor
Bogatii care muncesc
Nu toata lumea are parte de o a doua sansa
Superstarurile
Intelectualii pe drumul catre puterea de clasa
Reactiile la revolutie
Cine a fost cel mai bogat om din istorie?
Oligarhii rosii
Plutocratii si noi - ceilalti
Autor: Chrystia Freeland
Traducător: Cătălin Drăcşineanu
Data apariției: 2012
Editura: Polirom
Titlu original: Plutocrats: The Rise of the New Global Super-Rich and the Fall of Everyone Else
Pagini: 312
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
economie, elite economice, plutocraţi, inegalitate, superbogaţi, competiţie economică
 • Cătălin Drăcşineanu
  Traducător
  Chrystia Freeland - Autor
  Chrystia Freeland este digital editor la Thomson Reuters din 2010, dupa ce multa vreme a colaborat la Financial Times, The Economist si The Washington Post. Cea mai cunoscuta carte a sa este Sale of the Century: The Inside Story of the Second Russian Revolution (2000, 2005).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Chrystia Freeland
  Autor
  Cătălin Drăcşineanu - Traducător
  Catalin Drăcşineanu este traducator de specialitate, cu experienta in predarea limbii engleze la nivel universitar. Pentru Editura Polirom a tradus volumele E.H. Carr, Criza celor douazeci de ani (1919-1939) (2011) si Johan A. Lybeck, Istoria globala a crizei financiare (2012).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinii Editoriale

februarie 2013, Dilemateca, nr. 81 - Bogdan Barbu
"Judecind dupa titlul cartii, te-ai astepta sa ai de-a face cu un discurs clasic de stinga, care sa infiereze inegalitatile sociale tot mai pronuntate ale erei globalizarii si pe exponentii noii clase exploatatoare. Parcurgind-o insa, ai surpriza sa constati ca autoarea, fosta jurnalista la Financial Times, actualmente editor online la Thompson Reuters, propune o viziune nuantata asupra celor care formeaza noua elita economica si politica globala. Chrystia Freeland nu iti propune sa ii desfiinteze (in scris) pe plutocrati, ci sa ii analizeze ca pe o specie aparte ce merita studiata pentru intelegerea mecanismelor schimbarilor prin care trece sistemul mondial. Cine sint plutocratii, de unde vin, cum gindesc si cum interactioneaza cu ceilalti? – sint principalele intrebari la care cartea isi propune sa raspunda. Spre deosebire insa de alte lucrari recente care se ocupa de superbogatii planetei, abordarea Chrysiei Freeland este una ce imbina perspectiva economica si cea politica, in incercarea enuntata de la bun inceput de a oferi o viziune cit mai echilibrata asupra subiectului."
16 martie 2013, Suplimentul de cultură, nr. 391 - Costi Rogozanu
"Plutocratii e o carte complet lipsita de ambitii critice sau de abordari provocatoare, dar foarte utila tocmai din aceasta cauza: e o poveste din interior nu despre cum gindesc bogatii, ci despre cum se iluzioneaza bogatii si despre cum se fabrica povestile care apar apoi in forme credibile in agenda publica zilnica. Plutocratii aduce in discutie cu multa anecdota si atmosfera glam multe exemple care isi bat singure emitatorii. Citeaza din clasicii plutocratiei de azi si obtine efectul invers. Capcana pentru cititor ar fi sa se opreasca doar la a se indigna de atita cinism sau nepasare. Nu e doar atit. In dineuri fastuoase si un stil de viata al Noii Epoci de Aur a bogatiei se pregatesc si noi filozofii asupra lumii de miine. Iar in interiorul acelui 1% exista mici razboaie intre miliardari si cei care sint doar milionari."
Joseph Stiglitz
"Inegalitatea din ce in ce mai mare este una dintre cele mai presante probleme ale prezentului. Plutocratii ne lasa sa patrundem in viata elitelor americane si ne ofera o perspectiva ingrijoratoare asupra societatii care le da nastere.” 
Daron Acemoglu
"Lumea noastra se invirte tot mai mult in jurul elitelor globale, care nu numai ca au o influenta disproportionata asupra politicii noastre, ci stabilesc si tendintele si impun discursul dominant. Intr-o carte incintatoare, Chrystia Freeland ne povesteste cum s-a ajuns la aceasta situatie si prin ce se deosebesc elitele noastre de cele din alte epoci.” 

Opinia cititorilor