TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Capitalismul bun, capitalismul rău şi economia dezvoltării şi a prosperităţii

Carl J. Schramm, Robert E. Litan, William J. Baumol
Colecții/Serii: Economie și societate
De ce unele tari prospera, in timp ce altele stagneaza? Volumul demonstreaza ca decalajul economic dintre state este determinat nu doar de factorii...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-46-1104-1
Dimensiuni: 16x23,5 cm
Tip copertă: Paperback

MAI MULTE DESPRE CARTE

De ce unele tari prospera, in timp ce altele stagneaza? Volumul demonstreaza ca decalajul economic dintre state este determinat nu doar de factorii culturali si geografici, ci si de formele de capitalism caracteristice acestora. Sint identificate si descrise patru tipuri de economie capitalista: capitalismul antreprenorial, administrat de stat, oligarhic si dominat de firmele mari. Desi primul tip a propulsat Statele Unite in pozitia de lider global, cea mai buna forma de capitalism pare a fi o combinatie de capitalism antreprenorial si capitalism dominat de firmele mari, proportia variind de la o tara la alta, in functie de factorii culturali si istorici. O lectura utila economistilor si dezvoltatorilor de politici, dar si tuturor celor interesati de viitorul economiei globale.

Autor: Carl J. Schramm, Robert E. Litan, William J. Baumol
Traducător: Laura Moroşanu, Horia Tîrnovanu
Data apariției: 2009
Editura: Polirom
Pagini: 280
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
economie, relaţii internaţionale, economie de piaţă, etică, sua
 • Robert E. Litan
  Autor
  Carl J. Schramm - Autor
  Carl J. Schramm este presedinte si director general al Fundatiei Kauffman si Batten fellow la Darden School of Business, University of Virginia. A mai publicat: Understanding Entrepreneurship: A Research and Policy Report (2005), The Entrepreneurial Imperative: How America’s Economic Miracle Will Reshape the World (2006).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Carl J. Schramm
  Autor
  William J. Baumol
  Autor
  Robert E. Litan - Autor
  Robert E. Litan este vicepresedinte al Fundatiei Kauffman si senior fellow la Brookings Institution. A mai publicat: What Should Banks Do (1987), Liability: Perspectives and Policy (1988), The GAAP Gap: Corporate Disclosure in the Internet Age (2000).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile
 • Robert E. Litan
  Autor
  William J. Baumol - Autor
  William J. Baumol este profesor de economie si director academic la Berkley Center for Entrepreneurial Studies din cadrul Stern School of Business, New York University, profesor emerit si economist la Princeton University. A mai publicat: Microtheory: Applications and origins (1986), Entrepreneurship, Management and the Structure of Profit (1993), The Free Market Innovation Machine: Analyzing the Growth Miracle of Capitalism (2002).
  AFLĂ MAI MULTE
  Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor