TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Titluri de credit. Cambia UJ-VAL-TITDCC-20-N-001
Vezi
galerie

Titluri de credit. Cambia

de Vasile Luha

Titlu apărut în colecția Monografii. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #312846

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„O lucrare valoroasă din punct de vedere științific, reprezentând un câștig pentru doctrina juridică, se adresează, în principal, specialiștilor familiarizați în domeniul utilizării hârtiilor de valoare.

Autorul a reușit să cuprindă, în formulări sintetice, o imensă cantitate de informație juridică și economică privind titlurile de credit, cu referire la cambie, în special.

Lucrarea a realizat și un experiment metodologic reușit, ce se verifică în practica judiciară. 

Într-un domeniu nereglementat de legea civilă, precum cel a titlurilor de credit, pentru a expune regimul juridic al acestora, autorul a aplicat un model logic dedus din sfera obligațiilor civile: peste regimul juridic specific creanțelor, a suprapus modelul de circulație al bunurilor mobile, dând efect principiului, cu precădere, în spațiul în care norma pozitivă este incertă sau inexistentă. În acest mod, a reușit să explice într-o manieră credibilă regimul titlurilor de valoare, culegând consecințe practice: a fundamentat teoretic mișcarea și credibilitatea titlurilor, cu referință specială la cambie, prin transmisiunea autonomă a drepturilor incorporate.” - Conf. univ. dr. Miruna Mihaela Tudorașcu, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia


„Lucrarea prezintă cambia ca titlu de credit, evidențiindu-i specificitatea față de alte titluri de credit, dar, mai ales, ca raport obligațional, utilizând în acest scop metoda de cercetare specifică domeniului obligațiilor civile. Din această perspectivă, se distinge de alte lucrări elaborate în acest domeniu, prin care cambia este privită ca o instituție stricto sensu a dreptului afacerilor, iar nu ca o instituție a dreptului obligațiilor.

Valoarea științifică a lucrării este de necontestat, prin corectitudinea analizei științifice pe care autorul o realizează, precum și prin opiniile personale pe care le exprimă în legătură cu diversele aspecte ale problematicii abordate.” - Prof. univ. dr. Mircea N. Costin, Universitatea „Babeș Bolyai” Cluj-Napoca

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Luha

Data apariției: aprilie 2020

ISBN: 978-606-390-633-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 242

Limbă: Română

Dimensiuni: 15x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic