TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legislația profesiei de avocat
Vezi
galerie

Legislația profesiei de avocat

de Mădălina Dinu

Titlu apărut în colecția Legislaţie la Hamangiu

Id: #375791

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția 2022
 

Descriere produs

Legislația profesiei de avocat este o culegere de acte normative care se adresează în primul rând acelora care doresc să acceadă în profesia de avocat. În acest scop, în fiecare an publicăm o nouă ediție prin care oferim candidaților toate reglementările necesare pentru pregătirea în vederea susținerii examenelor.


În egală măsură însă, culegerea este utilă și pentru cei care sunt deja avocați, fiind incluse aici principalele acte de interes pentru profesie, precum cele privind emiterea, administrarea și utilizarea cardului de identitate CCBE pentru legitimare de către avocații definitivi din România, sistemul de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților sau onorariile cuvenite pentru furnizarea serviciilor de asistență judiciară.

 

Ca elemente de noutate, această ediție cuprinde Hotărârea nr. 261 din 16 iunie 2022 privind organizarea examenului de primire în profesie – sesiunea septembrie 2022, Ghidul privind utilizarea platformelor online de către avocați și Ghidul de bune practici privind publicitatea avocatului și a formelor de exercitare a profesiei, Protocolul din 17 iunie 2022 privind stabilirea onorariilor cuvenite avocaților, încheiat între Ministerul Justiției, Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Uniunea Națională a Barourilor din România, precum și variantele republicate ale Regulamentului-cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat și admitere în cadrul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților și Ghidului orientativ al onorariilor minimale.

 

Legislația profesiei de avocat este tipărită în format A5 (145x205 mm), pe hârtie ofset.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mădălina Dinu

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-27-2023-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 536

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu