TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Contribuția victimei la producerea rezultatului în dreptul penal HA-IOC-CVLPRN-21-N-001
Contribuția victimei la producerea rezultatului în dreptul penal
Vezi
galerie

Contribuția victimei la producerea rezultatului în dreptul penal

de Ioana Curt

Titlu apărut în colecția Studii şi monografii la Hamangiu

Id: #372483

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Lucrarea Contribuția victimei la producerea rezultatului în dreptul penal are la bază teza de doctorat susținută de autoare în anul 2020, fiind prima abordare sistematică în doctrina autohtonă a efectelor pe care le poate avea conduita victimei, care a contribuit la producerea rezultatului vătămător, asupra răspunderii penale a autorului.

În funcție de existența sau nu a unei legături subiective între victimă și autor, cartea Contribuția victimei la producerea rezultatului în dreptul penal este structurată în două mari titluri. Astfel, în cuprinsul primului titlu sunt analizate acele ipoteze în care victima contribuie la producerea rezultatului vătămător fără a exista o legătură subiectivă între aceasta și autor. Capitolul I supune atenției raportul de cauzalitate în arhitectura infracțiunii, în capitolul al II-lea sunt analizate ipotezele în care conduitA victimei este concomitentă cu punerea sA în pericol de către autor, iar în capitolul al III-lea sunt aduse în vizor cazurile în care contribuția victimei de autopunere în pericol sau autolezare este ulterioară punerii sale în pericol de către autor.

Al doilea titlu conține o analiză dedicată contribuției victimei la producerea rezultatului vătămător, prin acte de natură materială sau intelectuală, în baza unei legături subiective cu autorul. Primul capitol este dedicat delimitării între cooperarea la autopunerea voluntară în pericol a victimei și punerea în pericol a unui terț acceptată de acesta, în timp ce capitolul al II-lea tratează pe larg problema cauzei justificative a consimțământului persoanei vătămate.

Datorită tematicii abordate, a complexității analizei și a multiplelor referințe jurisprudențiale, cartea Ioanei Curt poate prezenta interes pentru teoreticieni și practicieni deopotrivă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Curt

Data apariției: aprilie 2021

ISBN: 978-606-27-1736-0

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 488

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu