TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni UJ-EMD-CDPFCI-19-N-001
Vezi
galerie

Codul de procedură fiscală comentat și adnotat cu legislație secundară și complementară, jurisprudență și instrucțiuni

de Emilian Duca

Titlu apărut în colecția Coduri Comentate la Universul Juridic

Id: #263892

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Codul de procedură fiscală comentat și adnotat (2022) continuă evoluția ediției 2021, conținând atât comentarii ale autorului, cât și unele clarificări aduse de jurisprudență națională și europeană.


Așa cum v-am obișnuit, sub textul actualizat al articolelor noului Cod de procedură fiscală au fost inserate acte normative de aplicare (de exemplu, instrucțiunile privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale), trimiteri la legislația secundară sau complementară, după caz, precum și extrase din jurisprudență relevantă pentru interpretarea corectă a dispozițiilor legale. În continuare, au fost incluse comentariile autorului, precum și note referitoare la doctrina și la practica administrativă și judiciară. Toate aceste elemente reprezintă instrumente de validare sau de ghidare pentru formularea propriilor opinii și interpretări ale legislației fiscale.

 

În completarea textului Codului, sub formă de Anexe, au fost incluse deciziile Comisiei fiscale centrale și ale Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedură fiscală; legislația secundară (eșalonări la plată, noua procedură de rambursare a TVA, procedura de restituire a sumelor de la buget, reglementări privind controlul fiscal, prețurile de transfer, soluțiile fiscale anticipate și acordurile de preț în avans); legislația conexă (reglementarea cazierului fiscal – inclusiv lista contravențiilor și a infracțiunilor din domeniul fiscal care se înscriu în acesta, regimul contravențiilor, Legea contenciosului administrativ și Legea evaziunii fiscale).

 

Lucrarea se adresează atât profesioniștilor din domeniul fiscal, cât și tuturor celor care doresc să înțeleagă normele juridice care guvernează activitatea autorităților fiscale. Informațiile cuprinse în aceasta vin în sprijinul activitații practicienilor, în sensul reducerii efortului de actualizare a informației și de valorificare a experienței anterioare.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Emilian Duca

Data apariției: august 2022

ISBN: 978-606-39-1079-1

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 624

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic