TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Teoria generală a expertizelor criminalistice
Teoria generală a expertizelor criminalistice
Vezi
galerie

Teoria generală a expertizelor criminalistice

de Delia Magherescu

Id: #375793

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Versatilitatea modului de operare infracțional al delincvenților, precum și adaptarea nevoilor acestora la noile tehnologii, în vederea obținerii produsului infracțional, au deschis calea autorităților judiciare în procesul de orientare a demersurilor privind controlul fenomenului criminalității. Acest lucru a fost posibil prin activarea mecanismelor și instrumentelor juridice de prevenire și combatere a tuturor formelor de infracțiuni. În egală măsură, criminalistica a contribuit esențial în acest domeniu, fapt ce a impus o reevaluare a funcțiilor de prevenție și control al criminalității.

Volumul Teoria generală a expertizelor criminalistice a fost conceput în dorința de a reda, tuturor celor interesați de domeniul expertizelor criminalistice, atât studenților, cât și specialiștilor, o culegere de texte, analize și sinteze cu privire la tehnicile, metodele științifice și instrumentele de investigare criminalistică a infracțiunilor. Tema abordează categoriile de expertize criminalistice din perspectiva înțelegerii mecanismelor de soluționare a cauzelor penale pe bază de probe științifice. Procesul de standardizare a expertizelor criminalistice a justificat ideea de regândire a opiniei științifice și a locului acesteia în cadrul științelor juridice, în general, și al procesului penal, în special.

Lucrarea este îmbogățită cu jurisprudență, culeasă din cadrul instanțelor judecătorești, în acele hotărâri judecătorești pronunțate în cauzele penale, în care au fost dispuse și s-au efectuat expertize criminalistice în diverse specialități. Comentariile realizate pe marginea acestor texte jurisprudențiale aduc argumente pertinente, menite să asigure cititorului o viziune clară și completă în ceea ce privește activitatea de investigare criminalistică a infracțiunilor, privită din punctul de vedere al unei teorii generale a expertizelor criminalistice.    

extinde
 

Detalii produs

Autor: Delia Magherescu

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 9786062718046

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu