TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Administrația publică 2020. Codul administrativ și legislație conexă UJ-DCM-AP2CAI-20-N-001
Vezi
galerie

Administrația publică 2020. Codul administrativ și legislație conexă

Titlu apărut în colecția Pro lege la Universul Juridic

Id: #318027

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

INCLUDE: 
● Studiu introductiv
● Codul administrativ
● Legislație conexă
● Starea de urgență și starea de alertă 
● Index


„Prin prezenta lucrare, dorim să venim în sprijinul practicienilor din sfera profesiilor juridice, personalului din administraţia publică, precum şi tuturor cetăţenilor interesaţi de fenomenul administraţiei publice, prin publicarea, alături de Codul administrativ, a unor acte normative relevante, care să întregească perspectiva asupra universului administraţiei publice româneşti. O parte dintre aceste acte normative au fost modificate sau completate prin dispoziţiile Codului administrativ, astfel încât necesită o lectură actualizată.


Anul 2020 se află sub semnul pandemiei determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2. Criza sanitară care a afectat societatea românească are consecințe importante și asupra cadrului normativ aplicabil administrației publice. Prezenta ediție nu a putut face abstracție de aceste evoluții normative, multe dintre ele inedite, mergând de la modificarea și completarea Codului administrativ în scopul adaptării la realitățile impuse de instituirea stării de urgență și, ulterior, a stării de alertă și până la modificarea sau adoptarea unor acte normative care să permită autorităților publice luarea unor măsuri eficiente pentru gestionarea crizei.


Acolo unde a fost cazul, actele normative au fost adnotate cu dispoziţii conexe, hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, decizii pronunţate în interesul legii sau decizii ale instanţei de contencios constituţional.


La final, a fost adăugat un index alfabetic, pentru a facilita identificarea noţiunilor relevante în corpul lucrării.” Conf. univ. dr. Dan Constantin MÂŢĂ

extinde
 

Detalii produs

Ediţie îngrijită de: Dan Constantin Mâță

Data apariției: octombrie 2020

ISBN: 978-606-390-684-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 488

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Dan Constantin Mâță
Dan Constantin Mâță
Ediţie îngrijită de

Studii: doctor în drept al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, cu dist...

vezi autor