TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Legea dării în plată HA-AUM-LEGDNP-17-N-001
Vezi
galerie

Legea dării în plată

de Aurelian Murgoci-Luca

Titlu apărut în colecția Jurisprudenţă la Hamangiu

Id: #250854

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

După intrarea în vigoare a Legii nr. 77/2016 privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite, au apărut numeroase probleme de interpretare și aplicare a acestei legi, iar dificultățile întâmpinate s-au amplificat după Decizia Curții Constituționale nr. 623/2016, care a conferit judecătorului o largă marjă de apreciere în stabilirea aplicabilității sau inaplicabilității legii la cazul concret. Atât pentru avocați sau consilieri juridici, cât și pentru judecători, multe dintre aceste probleme au rămas încă fără răspuns.

Lucrarea Legea darii în plată. Practică judiciară adnotată constituie un ghid util pentru profesioniștii dreptului, dar și pentru justițiabili, în valorificarea principalelor direcții către care a evoluat jurisprudență atât după publicarea Legii nr. 77/2016, cât și după publicarea Deciziei Curții Constituționale nr. 623/2016.

Cartea Legea darii în plată. Practică judiciară adnotată își propune să ofere răspunsuri la cât mai multe dintre aspectele invocate, prin analiză diverselor soluții jurisprudențiale care s-au propagat la nivel național în anul care a trecut de la intrarea în vigoare a Legii nr. 77/2016, în așa fel încât, în funcție de situația concretă, fiecare profesionist al dreptului și fiecare justițiabil să poată selectă, dintre spetele prezentate, acele soluții și acel raționament care îi sprijină în susținerea cauzei lor ori în motivarea soluției pronunțate.

Cele 90 de hotărâri selectate și incluse în volumul Legea darii în plată. Practică judiciară adnotată sunt structurate în funcție de principalele obiecte reglementate de Legea nr. 77/2016, iar în cadrul acestor obiecte, spetele sunt împărțite în raport de soluțiile pronunțate de instanțe, astfel încât persoanele care se confruntă cu situații de aplicare a Legii nr. 77/2016, având în vedere obiectivul concret pe care îl urmăresc, să poată alege cu ușurință argumentele instanțelor pe care le apreciază că fiind preferabile.

Practică judiciară este completată de comentariile autorului, prezentate într-un studiu introductiv referitor la condițiile de fond și de formă pe care instanță trebuie să le verifice în aplicarea Legii nr. 77/2016, precum și sub formă notelor atașate la finalul spetelor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Aurelian Murgoci-Luca

Data apariției: august 2017

ISBN: 978-606-27-0901-3

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 392

Limbă: Română

Dimensiuni: 14x20,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu