TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dreptul european al muncii HA-RRP-DREEAM-21-N-001
Dreptul european al muncii
Vezi
galerie

Dreptul european al muncii

de Radu Răzvan Popescu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #370227

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Legislație, doctrină, jurisprudență | Ediția a III-a
 

Descriere produs

Dreptul muncii reprezintă o ramură a dreptului cu o dinamică extraordinară, cauzată atât de factori obiectivi, cât și subiectivi, legislația muncii modificându-se, în ultima perioadă, substanțial. În prezent, dreptul muncii se află la o răscruce de drumuri, modificările survenite atât la nivel național, cât și european schimbând radical viziunea asupra acestei materii. Astfel, legislația muncii a mers, pe de o parte, în direcția flexibilizării raporturilor de muncă, ca urmare a strategiilor de politică socială implementate la nivelul Uniunii Europene, prin promovarea formelor atipice de muncă, iar pe de altă parte se urmărește impunerea unui nou concept – mobication –, care pune accent pe mobilitatea și formarea lucrătorilor aflați pe piața muncii.

 

Dreptul european al muncii. Legislație, doctrină, jurisprudență analizează în 15 capitole toate instituțiile fundamentale ale dreptului muncii, punând accent, în primul rând, pe latura practică, prin includerea unor studii de caz de actualitate atât din jurisprudența internă, cât și din cea a curților de justiție de la Luxembourg și Strasbourg, dar și a unor modele de formulare/documente necesare profesioniștilor în soluționarea litigiilor de muncă.

 

Ediția a treia revizuită și adăugită a prezentei lucrări cuprinde noile modificări și completări semnificative aduse legislației muncii, la nivel național și european. Lucrarea are în vedere inclusiv recentele modificări ale Codului muncii, introduse de Legea nr. 283/2022. Totodată, sunt incluse și analizate în această ediție instituții noi, precum: munca prestatorului casnic, munca subdeclarată, programul de lucru imprevizibil, munca în domeniul maritim, concediul de îngrijitor, regimul absențelor de la locul de muncă sau modalitățile de impozitare pentru contractele part-time.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Radu Răzvan Popescu

Data apariției: noiembrie 2022

ISBN: 978-606-27-2142-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 480

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu