TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional UJ-OLP-PPNCLA-21-N-001
Vezi
galerie

Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional

de Oliviu Puie

Titlu apărut în colecția Monografii, Monografii. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #373390

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Volumul intitulat „Parteneriatul public-privat în contextul legislativ actual intern și unional”, analizează, în premieră, în contextul noului cadru normativ instituit de O.U.G. nr. 39/2018 privind parteneriatul public-privat, problematica „la modă”, dar insuficient aplicată până în prezent, a parteneriatului public-privat.


Având în vedere obiectivele și scopul parteneriatelor public-private de a asigura o mai bună eficientizare și punere în valoare a bunurilor de proprietate publică și privată a statului și a unitaților administrativ-teritoriale, lucrarea analizează într-o manieră sistematică și accesibilă, prin raportare atât la noul cadru normativ în materia parteneriatului public-privat, cât și prin raportare la actele normative speciale care vin să completeze dispozițiile noului cadru normativ în materie, toate etapele care trebuie parcurse pentru implementarea într-un termen cât mai rezonabil posibil de către partenerii publici a proiectelor de parteneriat public-privat și încheierea, după finalizarea procedurii de atribuire prevăzute de lege, a contractelor de parteneriat public-privat.


Totodată, având în vedere succesiunea actelor normative în acest domeniu, impuse, pe de o parte, de necesitatea compatibilizării acestora cu normele unionale, iar pe de altă parte, pentru a se evita suprapunerea cu legislația specifică din materia achizițiilor publice și a concesiunilor, lucrarea reliefează, printr-o analiză comparativă, aspectele de noutate aduse de noul cadru normativ intern în materie, precum și modul în care acesta este raportat la normele unionale și la jurisprudența instanțelor unionale.


În considerarea actualității și complexității parteneriatului public-privat, lucrarea se constituie într-un instrument util și eficient de lucru atât pentru autoritățile și instituțiile publice care implementează proiecte de parteneriat public-privat și încheie contracte de parteneriat public-privat, cât și pentru investitorii privați care, după semnarea contractului de parteneriat public-privat, în calitate de parteneri privați, contribuie la o mai bună eficientizare și punere în valoare a bunurilor proprietate publică și privată aparținând statului și unitaților administrativ-teritoriale.

Nu în ultimul rând lucrarea este de un real folos și pentru practicienii dreptului, precum și pentru cadrele didactice universitare și studenți.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Oliviu Puie

Data apariției: mai 2021

ISBN: 978-606-39-0342-7

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 424

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Oliviu Puie
Oliviu Puie
Autor

Experiență profesională: 2016-prezent: Conferențiar universitar doctor în cad...

vezi autor