TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Constituționalizarea dreptului UJ-MIL-CONSTD-20-N-001
Vezi
galerie

Constituționalizarea dreptului

de Maria Lupu

Titlu apărut în colecția Monografii. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #322942

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

„Lucrarea de față este rodul unei încercări de explicare a procesului de constituționalizare a dreptului.

 

Cadrul formal a fost doctoratul susținut la Universitatea din București, Facultatea de Drept, sub îndrumarea domnului prof. univ. dr. Ioan Muraru, față de care sunt recunoscător și căruia îi mulțumesc. De asemenea, mulțumiri se cuvin, pentru evaluările critice necesare, domnilor profesori care au făcut parte din comisia de doctorat.

 

A doua ediție a cărții vine la o distanță apreciabilă, de cinci ani, după ce am recitit și am ascultat alte opinii despre temă și modul în care a fost tratată.

 

Adept al credinței că un demers de cercetare trebuie să reziste un interval de timp rezonabil, nedepinzând în mod direct de modificările legislative, oricum mult prea dese pentru a intra în conștiința actorilor implicați, încurajat de stabilitatea normelor constituționale, am ales să folosesc jurisprudența și evoluția actelor normative infraconstituționale doar ca exemplu, dintr-o perspectivă limitată din punct de vedere istoric.

 

Constituționalizarea dreptului este complexă și, desigur, rămâne o temă deschisă. În acord cu dezvoltarea societății, ca proces, se poate manifesta în noi domenii ale dreptului său în aceleași materii, după o reconsiderare a practicii instanțelor de contencios constituțional.” - Autorul

extinde
 

Detalii produs

Autor: Maria Lupu

Data apariției: decembrie 2020

ISBN: 978-606-390-728-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 204

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 

Opinii editoriale

„Volumul „Constituționalizarea dreptului”, semnat de Mihai Lupu, vine în întâmpinarea celor care vor să aprofundeze apariția fenomenului constituționalizării dreptului în viața juridică și dezbate complexitatea acestuia și stabilirea implicațiilor asupra sistemului de drept, scoțând în evidență efectele legii fundamentale în toate ramurile de drept.

Lucrarea este împărțită în șapte mari capitole, fiecare atingând o sferă de interes. Astfel, găsim informații complete despre conceptul de constituționalizare, despre legăturile și contradicțiile dintre Constituție și lege, precum și despre procesul în sine, și anume înfăptuirea justiției din perspectiva constituționalizării.

Nu în ultimul rând, autorul ne prezintă ramurile de drept în care se manifestă constituționalizarea în România, precum dreptul procesual, civil, financiar-fiscal, administrativ, al muncii și al asigurărilor sociale."

Luciana Răducanu