TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept civil. Drepturile reale principale

Irina Sferdian
Colecții/Serii: Carte universitară
Lucrarea de fata analizeaza institutiile specifice teoriei drepturilor reale principale, asa cum sunt reglementate in Cartea a III-a, „Despre...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-678-726-0
Dimensiuni: 15x21 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept civil. Drepturile reale principale

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea de fata analizeaza institutiile specifice teoriei drepturilor reale principale, asa cum sunt reglementate in Cartea a III-a, „Despre bunuri” din actualul Cod civil, recurgand, cand a fost cazul, la examinarea comparativa cu vechiul Cod civil.

Pentru o intelegere aprofundata a acestei ramuri a dreptului civil, autoarea realizeaza o prezentare detaliata a tuturor aspectelor importante: notiunea de patrimoniu – notand inovatiile aduse de actuala reglementare –, clasificarea bunurilor, delimitarea drepturilor patrimoniale de cele de creanta, dobandirea drepturilor reale, posesia, regimul juridic al proprietatii private, cu o privire speciala asupra limitelor sale, regimul juridic al proprietatii publice, modalitatile dreptului de proprietate precum si dezmembramintele acestuia, publicitatea imobiliara. Sunt tratate aparte regimul juridic al constructiilor si al terenurilor, precum si modalitatile de aparare a dreptului de proprietate privata.

Cartea se adreseaza studentilor si practicienilor, oferind solutii problemelor frecvent ivite in practica, atat prin marcarea opiniilor proprii autoarei, cat si prin numeroasele trimiteri la doctrina si practica judecatoreasca.

Data apariției: 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 808
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept. legislaţie
  • Irina Sferdian - Autor
    Irina Sferdian este conferentiar la Facultatea de drept a Universitatii de Vest din Timisoara si a mai publicat Drept civil. Drepturile reale principale (2001), in coautorat cu Ion Lula, Contractul de asigurare de bunuri (2004), Dreptul asigurarilor (2007 si 2009), a coordonat volumul colectivLibertatea contractuala. Limite legale si garantii procesuale (2013) impreuna cu Florin Mangu si a publicat peste 30 de studii de drept...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor