TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Chestiunea prejudicială în procesul civil UJ-IOV-CHPNPC-20-N-001
Vezi
galerie

Chestiunea prejudicială în procesul civil

de Ioana Veronica Varga

Titlu apărut în colecția Noul Cod de procedură civilă la Universul Juridic

Id: #309031

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Chestiunea prejudicială și, realizând o apreciere mai largă, mecanismul prejudicial reprezintă provocări doctrinale și jurisprudențiale actuale, mai ales prin prisma celor două figuri emergente, întrebarea preliminară adresată Curții de Justiție a Uniunii Europene și sesizarea Înaltei Curți de Casație și Justiție în vederea pronunțarii unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

 

Necesitatea acordării unui studiu instituției „chestiunilor prejudiciale” rezidă în primul rând din frecvența cu care acestea iși dezvăluie importanța în cadrul procesului civil. Prejudicialitatea joacă un rol esențial nu numai prin prisma asigurării coerenței actului de justiție, dar și pentru finalitatea oferirii unei interpretări unitare dispozițiilor legale, scopuri atinse ca urmare a unei reale colaborări jurisdicționale. Tocmai pentru acest considerent lucrarea reprezintă un complex instrument de analiză teoretică și jurisprudențială interdisciplinară, sfera de cuprindere trecând bariera dreptului procesual civil.

 

Monografia este prima de acest gen în literatura juridică de specialitate, propunându-și a pune bazele unei teorii a mecanismului prejudicial, frecvent identificată în literatură străină.

Luând în considerare accentele deopotrivă analitice și practice ale studiului, lucrarea se adresează atât teoreticienilor dreptului, cât și practicienilor.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Veronica Varga

Coordonator: Evelina Mirela Oprina

Data apariției: februarie 2020

ISBN: 978-606-390-567-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 420

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

Ioana Veronica Varga
Ioana Veronica Varga
Autor

Ioana Varga s-a născut la 24 octombrie 1981, în Gherla, jud. Cluj. Din anul 2006...

vezi autor