TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Dreptul contractelor civile şi comerciale HA-GFV-DRCCIC-20-N-001
Vezi
galerie

Dreptul contractelor civile şi comerciale

de Vasile Nemeş, Gabriela Fierbințeanu

Titlu apărut în colecția Variae la Hamangiu

Id: #313025

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Teorie, jurisprudență, modele. Ediția a 2-a
 

Descriere produs

Dreptul contractelor civile și comerciale. Teorie, jurisprudență, modele abordează contractele speciale reglementate de noul Cod civil, dar și principalele contracte tratate în diferite legi speciale. În mod voit au fost avute în vedere contractele civile și comerciale, deoarece, deși unele dintre acestea au beneficiat de atenția legiuitorului, care le-a consacrat un loc aparte în sistemul unitar de reglementare introdus de Codul civil, ele se regăsesc preponderent pe tărâmul raporturilor juridice comerciale sau la care participă profesioniști, titulari ai întreprinderilor comerciale.

 

Pentru cei care vor dori să aibă la îndemână niște exemple utile, la finalul lucrării vor găsi un set cu modele de contracte, ce pot servi ca punct de plecare în redactarea propriilor documente personalizate.

 

Prin volumul de informație pe care îl oferă, dar și prin modalitatea graduală în care este structurată, cartea se adresează, în același timp, dar în mod diferit, unor destinatari distincți, situați pe alte paliere ca nivel de cunoaștere: pe un prim palier sunt cei aflați la început de drum, care studiază materia contractelor, iar, pe un palier superior, sunt profesioniștii, cei care negociază, întocmesc și utilizează curent în activitatea lor instrumentele contractuale. De aceea, analiza teoretică a fost gândită și sistematizată (inclusiv grafic, vizual) pe două niveluri: cu un font mai mare este prezentată informația de bază, necesară pentru o primă inițiere în materia contractelor, apoi, pe al doilea nivel, cu un font mai mic, este redată analiza aprofundată, cu numeroase exemple, interpretări, legislație conexă, întrebări și rezolvări care, îndeobște, depășesc rigorile unui curs universitar, ele fiind destinate în special practicienilor.

 

Demersul autorilor, început acum mai bine de cinci ani și materializat într-o primă ediție în primăvara anului 2020, a fost continuat, iar ultimii doi ani de căutări și cercetări aduc cititorului o ediție revizuită și adăugită al cărei volum aproape s-a dublat. Cele 34 de contracte speciale, analizate într-o manieră integrată, valorifică în mod reușit preocupările doctrinei în materie (articole, monografii, cursuri, tratate), precum și o bogată jurisprudență (atât decizii ale instanțelor europene, cât și ale instanțelor autohtone) – această ediție ajungând deja la peste 1300 de fragmente din spețe atent selecționate, cu cel puțin 600 de fragmente în plus față de volumul din 2020, majoritatea celor nou-adăugate fiind selecții din hotărâri foarte recente (2020, 2021).

extinde
 

Detalii produs

Autor: Vasile Nemeş, Gabriela Fierbințeanu

Data apariției: iulie 2022

ISBN: 978-606-27-2031-5

Copertă: Hardcover

Număr pagini: 1341

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x26 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu