TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept procesual civil-Căile de atac. Procedură necontencioasă judiciară. Proceduri speciale HA-GAR-DPCDAP-17-N-001
Vezi
galerie

Drept procesual civil-Căile de atac. Procedură necontencioasă judiciară. Proceduri speciale

de Gabriela Răducan

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #252742

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Deși în ultimul deceniu piață juridică pare a fi interesată mai ales de coduri comentate cu jurisprudență și de fise sintetice ale materiei, nu poate fi niciodată negat rolul important pe care îl poate avea un curs complet, care să explice succesiv instituțiile dreptului procesual civil și să le integreze, un astfel de instrument fiind esențial în aprofundarea materiei.

Drept procesual civil-Căile de atac. Procedură necontencioasă judiciară. Proceduri speciale face parte dintr-un proiect mai amplu – care vizează un curs complet de Drept procesual civil – inițiat de prof. univ. dr. Gabriel Boroi, alături de autoare și de lector univ. dr. Mirela Stancu, în anul 2013, și la care au lucrat împreună până în septembrie 2015, când rațiuni de ordin personal, de natură didactică, au condus la separarea proiectului comun în lucrări distincte. Datorită faptului că timp de un an și jumătate autorii au lucrat împreună, o parte importantă din criticile, soluțiile și argumentele oferite sunt comune, astfel încât se vor regăsi întocmai și în această lucrare, că și în cele care vor urmă în completarea cursului integral de Drept procesual civil (Drept procesual civil. Partea generală. Judecată în prima instanță și Drept procesual civil. Executarea silită), existând, deopotrivă, și puncte de vedere diferite, însă temeinic argumentate, cu privire la anumite aspecte.

Drept procesual civil-Căile de atac. Procedura necontencioasa judiciară. Proceduri speciale este actualizat în acord atât cu ultimele modificări aduse Codului de procedura civilă și a altor legi speciale, Regulamentului de Ordine Interioară al Instanțelor Judecătorești, cât și cu deciziile Curții Constituționale, ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (recursuri în interesul legii și dezlegarea unor chestiuni de drept), decizii ale Curții Europene a Drepturilor Omului și ale Curții Europene de Justiție. De utilitate sunt și trimiterile și comentariile unor regulamente europene în legătură directă cu unele instituții de drept procesual civil.

Un atu al acestui curs de Drept procesual civil, față de alte cursuri în materie, îl reprezintă structură să. Conceput pe două niveluri de accesibilitate, acesta se adresează atât studenților și celor care doresc să-și pregătească examenele pentru accederea în profesiile juridice, cât și practicienilor dreptului, cu toții putând regăsi dezvoltările care interesează atât latură teoretică, cât și practică a instituțiilor și problemelor de drept procesual civil, într-un format ușor accesibil. În acest sens, am diferențiat prin dimensiunea fontului textul cursului de bază, esențial celui care învață sau cercetează sistemul, în raport cu textul care se adresează în special practicianului dreptului (fie el magistrat, avocat, consilier juridic, executor judecătoresc sau notar), din dorință de a răspunde tuturor necesităților și de a creă un element de noutate, distinctiv, menit să ușureze atât învățarea, cât și cercetarea.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriela Răducan

Data apariției: noiembrie 2017

ISBN: 978-606-27-0164-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 550

Limbă: Română

Dimensiuni: 16x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu