TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept civil. Drepturile reale principale HA-IRU-DRCDRP-13-N-001
Vezi
galerie

Drept civil. Drepturile reale principale

de Petruța-Elena Ispas

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #240273

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Sinteze. Jurisprudență. Grile
 

Descriere produs

Prin lucrarea Drept civil. Drepturile reale principale. Sinteze. Jurisprudență. Grile s-a urmărit structurarea intuitivă a materiei drepturilor reale, prin expunerea configurativă a noțiunilor și a sferei lor de aplicare, atât pe plan teoretic, cât și pe plan practic.

 

Aplicarea și interpretarea normelor juridice aferente drepturilor reale principale trebuie să aibă drept început cunoașterea și înțelegerea lor. Astfel, în prima etapă a studierii acestei materii, informațiile prezentate în sinteze și maniera în care sunt structurate creează baza fundamentală pentru asimilarea noțiunilor și situațiilor reglementate, în principal, de Codul civil și în subsidiar de legislația civilă conexă. În materia dreptului de proprietate publică și a drepturilor reale principale corespunzătoare dreptului de proprietate publică, sunt analizate și dispozițiile Codului administrativ, pentru a reda imaginea de ansamblu și completă asupra acestor drepturi reale principale.

 

Soluțiile jurisprudențiale relevante prezentate în cadrul fiecărei instituții reprezintă aplicarea practică a informațiilor deja parcurse, precum și problemele juridice care pot fi puse în discuție. În cele din urmă, testele grilă inserate contribuie la asimilarea informației și la verificarea cunoștințelor juridice deja acumulate.

 

Materialul redat în acest curs corespunde programei din planul curricular al facultăților de drept și vine în sprijinul studenților, masteranzilor și a practicienilor dreptului. Totodată, lucrarea se adresează și absolvenților facultăților de drept ce caută o sintetizare a materiei drepturilor reale principale, în vederea susținerii examenului de licență sau a examenelor de admitere în profesiile juridice.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Petruța-Elena Ispas

Data apariției: martie 2022

ISBN: 9786062719555

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 376

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu