TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Aplicarea dreptului internaţional în subsistemul Convenţiei europene a drepturilor omului. Cazul Kononov

Diana Botău
Kononov c. Letonia este un studiu de caz, care le permite studentilor aprofundarea unor elemente legate de interpretarea si aplicarea dreptului...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-522-542-8
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Aplicarea dreptului internaţional în subsistemul Convenţiei europene a drepturilor omului. Cazul Kononov

MAI MULTE DESPRE CARTE

Kononov c. Letonia este un studiu de caz, care le permite studentilor aprofundarea unor elemente legate de interpretarea si aplicarea dreptului international public, in contextul specific al unui proces international, si care le ofera posibilitatea de a evalua, in concret, interdependenta problemelor juridice, pe de o parte, si a problemelor juridice si politice, pe de alta parte.

Am ales aceasta cauza datorita complexitatii sale, generata, in primul rand, de faptul ca problematica ei se afla la intersectia mai multor sisteme si subsisteme normative: dreptul intern sovietic si leton, dreptul international general si conventional, si subsistemul specializat al Conventiei europene pentru protectia drepturilor omului. Dincolo de chestiunea permeabilitatii, a dialogului intersistemic, care este recurenta in dreptul international public, Kononov c. Letonia evidentiaza, in plus, si o parte din transformarile profunde care au marcat, in ultimele decenii, dreptul penal international si dreptul aplicabil conflictelor armate.

Autor: Diana Botău
Data apariției: noiembrie 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
cedo, drept, legislaţie, studiu de caz

Opinia cititorilor