TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Culegere de teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură
Vezi
galerie

Culegere de teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură

de Victor Văduva, Mădălina Dinu, Cristinel Ghigheci, Teona Elena Rădulescu, Ioan-Paul Chiș, Tudor-Vlad Rădulescu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #375780

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a IV-a. 1. Drept civil. Drept procesual civil și 2. Drept penal. Drept procesual penal
 

Descriere produs

Dacă vă pregătiți pentru admiterea în magistratură sau avocatură, cel mai bine este să vă testați cunoștințele rezolvând subiectele reale care se dau la aceste concursuri și examene. Pentru al patrulea an la rând, Editura Hamangiu publică, în această Culegere de teste-grilă, întrebările, însoțite de explicații ale tuturor variantelor de răspuns, date în ultimii 10 ani la concursurile de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură și la examenele de primire în profesia de avocat stagiar și avocat definitiv, după intrarea în vigoare a noilor coduri.

 

Cartea Culegere de teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură – cu explicații ale variantelor de răspuns adună peste 2.850 de teste, structurate pe cele patru discipline de concurs – Drept civil (771), Drept procesual civil (728), Drept penal (676) și Drept procesual penal (702), iar pentru facilitarea autoevaluării obiective asupra cunoștințelor dobândite, întrebările au fost separate de răspunsuri și de explicații.

 

Astfel, fiecare disciplină cuprinde o primă parte doar cu testele-grilă, grupate pe instituții, urmând ca în partea a doua candidatul să găsească răspunsul corect conform baremului și explicațiile autorilor. Toate variantele de răspuns sunt explicate și comentate cuprinzător, fiind indicate concret variantele corecte și cele greșite:

  • prin raportare la legislație și în conformitate cu deciziile Curții Constituționale, deciziile în recursuri în interesul legii și cele privind dezlegarea unor chestiuni de drept ale Înaltei Curți de Casație și Justiție;
  • cu frecvente trimiteri la opiniile din doctrină, facilitând modul în care un asemenea subiect trebuie gândit și rezolvat;
  • cu indicarea motivărilor Comisiei de soluționare a contestațiilor, acolo unde a fost cazul;
  • cu actualizarea răspunsurilor, în cazul în care varianta corectă din barem nu mai este de actualitate din cauza schimbărilor legislative.

 

Scopul lucrării Culegere de teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură – cu explicații ale variantelor de răspuns este de a oferi candidatului o imagine de ansamblu a problemelor de drept ce au constituit întrebări de concurs/examen în ultimii ani și, totodată, de a simula în mod real condițiile de examen, acesta primind o evaluare clară și corectă a cunoștințelor acumulate.

 

Pentru ediția 2023 a lucrării Culegere de teste-grilă pentru admiterea în magistratură și avocatură – cu explicații ale variantelor de răspuns, au fost adăugate testele care s-au dat în septembrie 2022 la concursul de admitere la Institutul Național al Magistraturii și în magistratură, respectiv la examenul de primire în profesia de avocat – stagiar și definitiv. În plus, acolo unde a fost cazul, au fost revizuite testele și explicațiile din ediția anterioară, conform modificărilor legislative sau jurisprudențiale intervenite în ultimul an.


Culegerea va apărea tot în două volume: 1. Drept civil. Drept procesual civil și 2. Drept penal. Drept procesual penal.









extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-27-2243-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1408

Limbă: Română

Dimensiuni: 16,5x23,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia