TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept financiar UJ-CFC-DREPTF-19-N-001
Vezi
galerie

Drept financiar

de Mihaela Tofan, Cosmin Flavius Costaș

Titlu apărut în colecția Cursuri universitare la Universul Juridic

Id: #264870

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Despre lucrare: Vă propunem spre lectură rezultatul unui proiect de cercetare de anvergură, sub forma fizică a unui curs de calitate, condus de bagheta unor autori care au lăsat deoparte orgoliile profesionale regionale și au preferat să scrie în echipă, pentru a-și valorifica mai bine ideile. Este răspunsul coordonat la nevoia de un Drept financiar integrat, european și național, juridic și economic, de la Cluj și de la Iași.

 

Cuprinsul lucrării: Gândit ca un serial cu (deocamdată) cinci sezoane, lucrarea Drept financiar tratează normele, izvoarele, principiile, activitatea financiară și actorii implicați (Partea I), se racordează la nivelul procedurii bugetare în finanțele naționale și europene (Partea a II-a), se refugiază temporar pentru a le analiza reperele în zona finanțelor locale (Partea a III-a), monetizează în sistemul financiar-bancar european și național (Partea a IV-a) și, în fine, explorează arealul controlului financiar, al evaziunii fiscale sau al sancțiunilor financiare internaționale (Partea a V-a). Orice continuare este posibilă, în funcție de provocări, de evoluțiile globale și de votul publicului.

 

Puncte forte: Concepută dintr-o perspectivă europeană, lucrarea Drept financiar abordează, la începutul anului 2023, marile domenii și teme ale finanțelor publice. În plus, în unele domenii, lucrarea se racordează și la eforturile Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), furnizând o abordare globală. Rigoroare, cercetare, structură, bogăție a amănuntelor și a exemplelor, dezbateri incitante asupra unor teme de interes, toate dau substanța acestei lucrări.

 

Publicul-țintă: În principal, publicul-țintă al Dreptului financiar este reprezentat de studenții, masteranzii, doctoranzii și cercetătorii facultăților de drept, științe administrative și, respectiv, științe ori studii economice. În egală măsură, este adevărat că o lucrare structurată și completă este utilă și administrației publice, magistraților, avocaților sau celorlalți auxiliari ai dreptului și, în general, oricărei persoane interesate să afle mai multe despre sistemul financiar european și național.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Mihaela Tofan, Cosmin Flavius Costaș

Data apariției: martie 2023

ISBN: 978-606-39-1201-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 740

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic

 

Loc în topurile Cartepedia

Cosmin Flavius Costaș
Cosmin Flavius Costaș
Autor

Cosmin Flavius Costaș este conferențiar universitar doctor la Universitatea Babe...

vezi autor