TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare. Actualizat la 13 ianuarie 2020 78-606-271-456-7
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare. Actualizat la 13 ianuarie 2020

***
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici.
Adaugă la wishlist
Colecții/Serii: Legislaţie
Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare reunește textele celor două coduri...
Vezi mai multe detalii
Titluri conţinute:
Ediția a 24-a
ISBN: 78-606-271-456-7
Dimensiuni: 14,5x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare. Actualizat la 13 ianuarie 2020
Mai multe despre carte
Descoperă cartea Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare. Actualizat la 13 ianuarie 2020 de *** apărută la editura Hamangiu

Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare reunește textele celor două coduri penale în vigoare și, pe lângă acestea, include și cele două legi de executare a pedepselor, a măsurilor privative și neprivative de libertate – Legile nr. 253 și nr. 254 din 2013, toate actualizate la data de 13 ianuarie 2020, fiind incluse modificările aduse de Legea nr. 240/2019 în privința „recursului compensatoriu”.

Ca toate lucrările din seria de legislație a Editurii Hamangiu, Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare cuprinde, pe lângă textele consolidate ale codurilor (redate întocmai după Monitorul Oficial), dispozițiile interpretative și de aplicare, precum și prevederile referitoare la situațiile tranzitorii din legile de punere în aplicare, toate acestea reproduse sub fiecare articol din cod. Acolo unde este cazul, la finalul articolelor veți regăși indicate, cu caractere italice, și dispozițiile corespondente din reglementările anterioare, dar și numeroase note de trimitere către legislația conexă.

De asemenea, sunt redate în extras deciziile Curții Constituționale prin care s-a constatat neconstituționalitatea unor articole din coduri sau din legile speciale, precum și deciziile de admitere a recursurilor în interesul legii (RIL) și hotărârile prealabile (HP) pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție în exercitarea atribuțiilor exclusive care îi revin privind asigurarea unei practici judiciare unitare.

Atât Codul penal, cât și Codul de procedură penală sunt însoțite de o tablă de materii și un index alfabetic detaliat, care nu fac parte din textele oficiale, ci au fost întocmite de redacția Editurii Hamangiu, pentru a facilita orientarea și identificarea mai rapidă a instituțiilor/cuvintelor-cheie căutate.

Această ediție a lucrării Codul penal. Codul de procedură penală. Legile de executare este tipărită în format A5 (145x205 mm) și pe hârtie ofset, ceea ce îi aduce un plus de calitate și ajută la parcurgerea cu ușurință a textelor prezentate în cuprinsul ei.

Autor: ***
Data apariției: ianuarie 2020
Editura: Hamangiu
Pagini: 648
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
drept, cod penal, cod de procedură penală, lege de executare
Opinia cititorilor