TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fișe de drept civil
Vezi
galerie

Fișe de drept civil

de Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu, Ioana Nicolae

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #375781

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Partea generală. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale. Obligațiile. Contractele. Moștenirea | Ediția a VII-a, revizuită și adăugită
 

Descriere produs

Fișele de drept civil reprezintă, în acest moment, unica lucrare în materia dreptului civil, care tratează unitar tematica pentru toate concursurile de admitere și definitivat în profesiile juridice.


Cartea Fișe de drept civil este destinată mai ales candidaților ce se pregătesc pentru aceste concursuri, fiind alcătuită astfel încât să acopere în primul rând acele materii și instituții ale dreptului civil care fac parte din tematica concursurilor juridice naționale.


În al doilea rând, această carte este adresată studenților care se pregătesc pentru examenele de an sau pentru examenul de licență, având avantajul de a prezenta materia în mod concis și accesibil, axat pe înțelegerea și asimilarea noțiunilor de bază ale dreptului civil, deci, fără teoriile și dezbaterile doctrinare, de multe ori inevitabile în cursurile sau tratatele publicate după intrarea în vigoare a noului Cod civil.


Pe parcursul elaborării lucrării, s-a dovedit că unele dintre instituțiile dreptului civil sunt prea ample ca să poată fi tratate schematizat, așa cum presupune conceptul fișelor. De aceea, și prezentarea lor s-a făcut de o manieră mai apropiată sintezelor și notelor de curs. Cu toate acestea, am preferat să păstram titulatura de „fișe”, pentru a delimita această carte de cursurile universitare clasice, dar și pentru a ne încadra în concepția de ansamblu a editurii, care dezvoltă o întreagă serie de fișe pentru concursurile și examenele juridice.


Dat fiind numărul mare de pagini care s-au adăugat încă de la ediția a 5-a, pentru a evita riscul desprinderii filelor, și această nouă ediție este tipărită tot în două volume, structurate astfel: 1. Partea generală. Persoanele. Familia. Drepturile reale principale; 2. Obligațiile. Contractele. Moștenirea.

Despre ediția a 7-a

 

  • 41 de fișe din toate materiile dreptului civil: Partea generală, Persoanele, Drepturile reale, Obligațiile, Contractele, Moștenirea, Familia.
  • O ediție amplu revizuită și adăugită.
  • Acoperă tematica pentru examenele de admitere la INM și în magistratură, de primire în profesia de avocat (avocat stagiar), precum și cel de admitere în notariat (notari stagiari).
  • Fișele existente au fost restructurate sau completate cu instituții noi și au fost adăugate 2 fișe.
  • În acord cu modificările aduse tematicilor pentru examenele și concursurile privind profesiile juridice, cu titlu de noutate, sunt prezentate pe larg obligațiile complexe (divizibile, solidare și indivizibile), reprezentarea, actul juridic unilateral, regimurile matrimoniale, acțiunile de carte funciară, restituirea prestațiilor, contractul de închiriere și contractul de arendare, sezina, petiția de ereditate și certificatul de moștenitor.
  • Ca urmare a amplelor modificări legislative intervenite în ultimul an, în special cele aduse prin Legea nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale, intrata în vigoare la data de 18 august 2022, au fost analizate noile dispoziții privind ocrotirea majorului prin consiliere judiciară și tutela specială, asistența pentru încheierea actelor juridice, mandatul de ocrotire și au fost actualizate toate fișele privind instituțiile care au fost afectate de aceste modificări.
  • Completează informația din edițiile anterioare, cu numeroase precizări, corelări cu alte instituții, exemple practice și spețe recente din practica judiciară.
  • Cuprinde jurisprudența obligatorie relevantă în materie civilă, respectiv deciziile Curții Constituționale, precum și deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție pronunțate în recursuri în interesul legii și cele privind dezlegarea unor probleme de drept în materie civilă.
  • Explicațiile conținute, actualizate și în raport de modificările legislative intervenite, jurisprudența citată, numeroasele exemple și tabele comparative înlesnesc procesul de învățare/reținere și înțelegere, antrenează și dezvoltă procesul de interpretare și aplicare a normelor de drept civil, în contextul testelor tip grile și mini-spețe.
extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Boroi, Carla Alexandra Anghelescu, Ioana Nicolae

Data apariției: iulie 2021

ISBN: 978-606-27-2090-2

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1504

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia