TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept administrativ (Vol. 1) • Actul administrativ • Repere pentru o teorie altfel • Tomul 2. Regimul juridic HA-OVP-DACUVI-19-N-001
Vezi
galerie

Drept administrativ (Vol. 1) • Actul administrativ • Repere pentru o teorie altfel • Tomul 2. Regimul juridic

de Ovidiu Podaru

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #306856

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a, revizuită și adăugită
 

Descriere produs

Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ este o lucrare ce examinează în profunzime instituția actului administrativ, trasând, după cum indică și titlul, repere noi pentru o teorie altfel a acestuia.

 

Cel de-al doilea tom al volumului (Tomul II. Regimul juridic) continuă analiza actului administrativ prin tratarea temelor privind intrarea și ieșirea din vigoare a actelor administrative, punctându-se în special problematica revocării, anulării și suspendării acestora. Completări substanțiale se regăsesc și cu privire la caducitate, respectiv prescripție, ca fapte juridice extinctive în materia actului administrativ. Ultimul capitol al acestui tom, care aduce și cele mai multe elemente de noutate, propune o teorie consolidată a nulității actelor administrative, detaliind totodată și modalitatea angajării răspunderii administrativ-patrimoniale, ca o consecință a nulității.

 

Lucrarea Drept administrativ. Vol. I. Actul administrativ. Repere noi pentru o teorie altfel este utilă deopotrivă studenților, în aprofundarea acestei părți a dreptului administrativ, dar și practicienilor (fie ei avocați, judecători, procurori, notari sau funcționari publici), având în vedere, pe de o parte, complexitatea abordării și caracterul practic al acesteia, iar pe de alta, multitudinea de probleme întâlnite în viața administrativă.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ovidiu Podaru

Data apariției: mai 2022

ISBN: 978-606-27-2059-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 272

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu