TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Sociologie juridică. Elemente de bază

Mirela Cristiana, Nilă Stratone
Colecții/Serii: Carte universitară
Dimensiunea juridica a sociologiei surprinde atat abordarea genezei fenomenului juridic, cat si prognozarea efectelor neadaptarii normei juridice la...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-678-883-0
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Sociologie juridică. Elemente de bază

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dimensiunea juridica a sociologiei surprinde atat abordarea genezei fenomenului juridic, cat si prognozarea efectelor neadaptarii normei juridice la nevoia sociala. Trecerea in revista a cercetarilor din domeniul specific acestei ramuri contribuie la formarea unei imagini cat mai complete a incercarilor timpului de a stabili locul unei discipline controversate, precum sociologia juridica. Cunoasterea, intelegerea si, desigur, cercetarea obiectului sau ofera posibilitatea unei viitoare abordari holistice a fenomenului juridic, ceea ce conduce la depasirea limitelor acestuia.

Prezentarea contributiilor straine si romanesti la constituirea acestei stiinte interdisciplinare ofera acces catre un cadru analitic amplu si complex cu privire la drumul parcurs de actul social, de la stadiul de nevoie sociala pana la cel de reglementare juridica.

Cartea de fata se adreseaza in special cercetatorilor din domeniul sociologiei si dreptului, dar poate fi utila atat studentilor, cat si masteranzilor care urmeaza specializari in stiinte sociale si juridice.

Autor: Mirela Cristiana, Nilă Stratone
Data apariției: decembrie 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 160
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
sociologie, drept, juridic, geneză, fenomen

Opinia cititorilor