TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Drept financiar. Note de curs HA-IMC-DFNDCE-19-N-001
Vezi
galerie

Drept financiar. Note de curs

de Ioana Maria Costea

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #261368

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a V-a
 

Descriere produs

Ajunsă la cea de a 5-a ediție, lucrarea Drept financiar. Note de curs oferă o introducere în materia dreptului financiar public și a fiscalității, prezentând într-o manieră clară și accesibilă mecanisme și concepte dificile, care, la o prima vedere, par greu de înțeles și aplicat, mai ales pentru un cititor interesat, dar fără studii de specialitate.

În cuprinsul prezentului curs sunt tratate, printre altele: chestiuni introductive privind raportul de drept financiar, instituțiile și autoritățile competente în acest domeniu, procedura bugetară, principiile acesteia, elaborarea, aprobarea și execuția bugetelor, controlul execuției bugetare. De asemenea, mai sunt analizate aspecte ce țin de regimul aplicabil impozitelor, taxelor și contribuțiilor. Cum materia dreptului financiar și a fiscalității nu poate fi ruptă de contextul european, pot fi regăsite și chestiuni generice privind impunerea în spațiul Uniunii Europene.

Mecanismele și conceptele de drept financiar sunt explicate clar și succint, devenind mai accesibile prin introducerea numeroaselor exemple practice extrase din cazuri reale, soluționate de instanțele naționale și europene.

Drept financiar. Note de curs se adresează în primul rând studenților, dar poate fi un instrument util atât practicienilor în materia dreptului fiscal, cât și cetățeanului obișnuit, prins inevitabil în raporturi juridice de drept fiscal și dornic de a fi informat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Ioana Maria Costea

Data apariției: martie 2019

ISBN: 978-606-27-1265-5

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 408

Limbă: Română

Dimensiuni: 14,5x20,5 cm - A5

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu