TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Fișe de procedură civilă
Vezi
galerie

Fișe de procedură civilă

de Gabriel Boroi, Mirela Stancu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #381851

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a
 

Descriere produs

Fișele de procedură civilă reprezintă un proiect editorial dedicat studenților, masteranzilor și absolvenților care se pregătesc pentru examenele de admitere și definitivat în profesiile juridice, abordarea autorilor fiind axată, în special, pe prezentarea teoretică a instituțiilor dreptului procesual civil, astfel cum acestea au fost configurate, respectiv reconfigurate prin noul Cod de procedură civilă, intrat în vigoare în februarie 2013.

 

Materia este analizată într-un mod sistematizat și sintetic (atât cât poate fi sintetizată procedura civilă), fiind eliminate referințele la dezbateri teoretice sau probleme incidentale din practică, pentru a favoriza cursivitatea lecturii, astfel încât cel care va învăța după această carte să deprindă mecanismele procedurii civile într-o manieră cât mai structurată, logică și clară.

 

Această a doua ediție a Fișelor de procedură civilă a fost adăugită și revizuită substanțial (s-au adăugat peste 350 de pagini de conținut suplimentar), pentru a fi pe deplin în acord și cu recent publicata tematică a concursurilor de admitere la INM și în magistratură.

 

Astfel, toate explicațiile au fost actualizate și în raport de modificările legislative intervenite, autorii efectuând numeroase corelări cu alte instituții și oferind la tot pasul exemple practice și spețe recente din practica judiciară. În fișele existente au fost introduse noi instituții: taxele judiciare de timbru (O.U.G. nr. 80/2013); ajutorul public judiciar în materie civilă (O.U.G. nr. 51/2008); măsurile provizorii în materia drepturilor de proprietate intelectuală. A fost completată fișa consacrată recursului și au fost adăugate alte 10 fișe noi: recursul în interesul legii; contestația privind tergiversarea procesului; procedura ofertei de plată și a consemnațiunii; înscrierea drepturilor dobândite în temeiul uzucapiunii; cauțiunea judiciară; perimarea executării silite; obiectul executării silite; întoarcerea executării silite; poprirea; executarea hotărârilor judecătorești și a altor titluri executorii referitoare la minori.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Gabriel Boroi, Mirela Stancu

Data apariției: august 2021

ISBN: 978-606-27-1600-4

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 1104

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x22,5 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu

 

Loc în topurile Cartepedia