TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Drept administrativ. Teoria funcţiei publice II

Cristian Clipa
Colecții/Serii: Cursuri, seminarii, teste
Lucrarea de față reprezintă cel de-al doilea volum al unui ciclu de trei, dintre care cel dintâi a fost publicat în anul 2011,...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-678-822-9
Dimensiuni: 14,5x20 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Drept administrativ. Teoria funcţiei publice II

MAI MULTE DESPRE CARTE

Lucrarea de față reprezintă cel de-al doilea volum al unui ciclu de trei, dintre care cel dintâi a fost publicat în anul 2011, intitulat „Drept administrativ. Teoria funcției publice (I). Raportul juridic de serviciu – noțiune, natură, părți, obiect și continut”, iar un altul urmează să își facă apariția în viitorul apropiat, sub titlul „Drept administrativ. Teoria funcției publice (III). Nașterea, modificarea, suspendarea și încetarea raportului juridic de serviciu. Carieră funcționarului public”.

Prezenta carte întreprinde un studiu al noțiunii de „funcție publicăa” și, respectiv, al categoriei de „funcționar public”, din perspectiva juridică, marșând cu precădere pe marginea deosebirilor ce se impun a fi făcute între diversele categorii de lucrători din administrația publică (funcționari publici, pe de o parte, și demnitari, aleși locali, contractuali ori colaboratori ocazionali, pe de altă parte). Mai apoi, se încearcă o analiză a impactului pe care dreptul european instituțional, dreptul european al drepturilor omului, dreptul constituțional, dreptul administrativ, dreptul muncii și dreptul penal îl exercită asupra statutului/regimului juridic al funcționarilor publici, cercetare ce se întemeiază pe o consistență jurisprudență, dar și pe un serios bagaj bibliografic.

În sfârșit, este abordată – într-o manieră relativ minuțioasă – instituția răspunderii juridice a funcționarilor publici, insistându-se asupra celei disciplinare și a celei civile, aceasta din urmă fiind corelată cu răspunderea patrimoniala a administrației publice, care s-a revigorat mai ales în contextul determinat de intrarea în vigoare a noului Cod civil, adoptat prin Legea nr. 287/2009.

Autor: Cristian Clipa
Data apariției: decembrie 2013
Editura: Hamangiu
Pagini: 448
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
drept administrativ, teoria funcţiei publice

Opinia cititorilor