TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Procedură penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste grilă HA-BMA-PPCPAN-19-N-001
Procedură penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste grilă
Vezi
galerie

Procedură penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste grilă

de Bogdan Micu, Alina-Gabriela Păun, Radu Slăvoiu

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #306465

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
 

Descriere produs

Procedura penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste-grilă este gândită că un instrument destinat absolvenților facultăților de drept care se pregătesc pentru participarea la examenele de admitere în magistratură și avocatură, la elaborarea acestei a 4-a ediții autorii Bogdan Micu și Radu Slavoiu (cadre universitare la Facultatea de Drept a Universității „Nicolae Titulescu” din București și, în același timp, practicieni în domeniul juridic) având în vedere excepțiile de neconstituționalitate vizând prevederi ale Codului de procedura penală admise de către Curtea Constituțională, precum și deciziile completurilor competențe ale Înaltei Curți de Casație și Justiție (Completul competent să judece recursul în interesul legii și Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept în materie penală) privind interpretarea și aplicarea unitară a dispozițiilor de procedura penală, publicate în intervalul scurs de la tipărirea ediției anterioare a cărții și incluse în bibliografia obligatorie pentru examenele de admitere și de definitivat în profesie.

Structura lucrării Procedura penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste-grilă corespunde tiparului stabilit de INM și INPPA pentru tematică concursurilor organizate de cele două institute, dar nu se limitează la reproducerea textelor de lege ale reglementării în vigoare. Autorii au realizat o sistematizare a instituțiilor de procedura penală, astfel încât să simplifice aprofundarea chestiunilor care reprezintă modificări structurale ale politicii penale a statului român. Considerațiile teoretice sunt însoțite de teste-grilă, care ajută la fixarea cunoștințelor dobândite. De asemenea, sunt prezentate numeroase soluții din practică recentă a instanțelor naționale și a Curții Europene a Drepturilor omului, care ajută la înțelegerea mecanismelor de interpretare și aplicare a dispozițiilor procesuale penale.

Cartea Procedura penală. Curs pentru admiterea în magistratură și avocatură. Teste-grilă este alcătuită din două părți: partea generală și partea specială, fiind respectată astfel succesiunea reglementărilor Codului de procedura penală. În partea generală sunt analizate:
•    principiile și limitele aplicării legii procesuale penale;
•    acțiunea penală și acțiunea civilă în procesul penal;
•    participanții în procesul penal;
•    probele și mijloacele de proba;
•    măsurile preventive, măsurile asigurătorii, restituirea lucrurilor și restabilirea situației anterioare;
•    acte procesuale și procedurale comune,
în timp ce partea specială cuprinde:
•    urmărirea penală;
•    camera preliminară;
•    judecată (reglementări generale privind judecată, judecată în prima instanța, apelul, contestația, contestația în anulare, revizuirea și redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate);
•    proceduri speciale (acordul de recunoaștere a vinovăției, procedura în cauzele cu infractori minori, procedura reabilitării);
•    dispoziții generale privind punerea în executare a hotărârilor penale.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Bogdan Micu, Alina-Gabriela Păun, Radu Slăvoiu

Data apariției: octombrie 2019

ISBN: 978-606-271-379-9

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 664

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu