TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Spețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept civil și drept procesual civil - 2022
Spețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept civil și drept procesual civil - 2022
Vezi
galerie

Spețe pentru admiterea la INM/magistratură. Drept civil și drept procesual civil - 2022

de Andreea Florina Mateescu, Mihaela Mineran, Laura-Cristina Carcia, Elena Panaite-Jitianu

Titlu apărut în colecția Examene. Universul Juridic la Universul Juridic

Id: #381246

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Ediția a II-a revăzută și adăugită
 

Descriere produs

Ca urmare a faptului că, încă de la prima sa apariție, prezenta lucrare a fost foarte bine receptată de către cititorii noștri, suntem onorați să reactivăm, în paradigma așteptărilor crescânde ale candidaților, conținutul lucrării prin realizarea unei a doua ediții revăzute, revizuite și adăugite.

 

Proba scrisă prin intermediul spețelor se integrează, în mod necesar și util, alături de testele-grilă, în paradigma verificării complete a cunoștințelor juridice necesare pentru accederea în magistratură.

 

Spețele, prin cerințele acestora, combină perspectiva teoretică cu cea practică asupra problemelor de drept, testând nu doar bagajul informațional al candidatului, dar, extrem de important, și capacitatea acestuia de a înțelege adecvat instituțiile de drept civil și drept procesual civil, precum și abilitatea acestuia de a aplica normele de drept la o ipoteză procesual conflictuală concretă.

 

Prin prezenta lucrare s-a urmărit plasarea candidatului într-un context de (auto)verificare cât mai apropiat de cel specific examenului, în sensul testării și evaluării sale riguroase prin rezolvarea unor spețe concrete combinate cu verificarea cunoștințelor teoretice, în acest sens testele cuprinzând cerințe clare cărora le este alocat un anumit punctaj și pentru care este recomandat un anumit timp de rezolvare.

 

Lucrarea de față – un proiect inedit pe piața editorială – este realizată de un colectiv de autori alcătuit din judecători cu semnificativă activitate științifică, dar, cel mai important, cu vastă experiență practică, necesară pentru valorificarea unei perspective aplicative a dreptului.

 

Lucrarea conține 31 de teste (cu câte 2 spețe fiecare), în cadrul cărora sunt problematizate și propuse teme variate de drept civil și drept procesual civil, acestea fiind concepute astfel încât să acopere, în principiu, tematica de concurs.

 

Testele sunt realizate în acord cu legislația la zi și cu deciziile obligatorii ale Înaltei Curți de Casație și Justiție și ale Curții Constituționale a României și reprezintă un instrument util nu doar pentru pregătirea candidaților pentru admiterea la Institutul Național al Magistraturii, ci este recomandat, în același timp, și judecătorilor și procurorilor stagiari pentru promovarea examenului de capacitate, precum și candidaților care acced în alte profesii juridice, auditorilor de justiție și studenților la drept.











extinde
 

Detalii produs

ISBN: 978-606-39-1067-8

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 352

Limbă: Română

Dimensiuni: 17x24 cm - Academic / X4

Hârtie: 80g/m

Editura: Universul Juridic