TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Admiterea în notariat
Admiterea în notariat
Vezi
galerie

Admiterea în notariat

de Adina-Renate Motica, Oana-Elena Buzincu, Veronica Stan

Titlu apărut în colecția Cursuri, seminarii, teste la Hamangiu

Id: #375782

  • Transport gratuit la comenzile de peste 140 de lei
Teste-grilă și sinteze teoretice. Ediția a IX-a
 

Descriere produs

Admiterea în notariat. Teste grilă și sinteze teoretice reprezintă, la momentul de față, singura lucrare juridică din România concepută special pentru candidații care se pregătesc pentru susținerea concursului de admitere în profesia de notar public, inclusiv pentru cei care susțin concursul de admitere în funcția de notar public și au cel puțin 6 ani vechime în funcții de specialitate juridică.


Cartea este structurată în trei părți principale care conțin:

  • fișe teoretice de drept notarial pentru o pregătire temeinică a concursului;
  • teste grilă în materia dreptului notarial, a dreptului civil și a dreptului procesual civil;
  • modele recapitulative realizate după tiparul subiectelor de examen.

 

Pe lângă acestea, lucrarea mai include tematica și bibliografia examenului sau concursului privind dobândirea calității de notar public.

 

Despre ediția a IX-a:

Pentru această nouă ediție a cărții, autoarele au revizuit sintezele deja existente conform modificărilor aduse de intrarea în vigoare a dispozițiilor Legii nr. 140/2022 privind unele măsuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilități intelectuale și psihosociale și modificarea și completarea unor acte normative, precum și a Legii nr. 216/2022 pentru modificarea și completarea Legii nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență și a altor acte normative. De asemenea, au fost adaptate grilele din cuprinsul celor două secțiuni în conformitate cu noile modificări legislative și potrivit cerințelor examinării, având un grad de dificultate mai ridicat, inspirat și din practică, tocmai pentru a spori interesul spre particularitățile instituțiilor indicate în tematică.


Asemănător edițiilor anterioare, a fost păstrată nota de bază a materialului, răspunsurile aferente grilelor având indicate explicații, iar la sfârșitul lucrării, pentru o verificare temeinică a cunoștințelor, există teste recapitulative elaborate respectând modelul subiectelor de la examenul de admitere în notariat.

extinde
 

Detalii produs

Autor: Adina-Renate Motica, Oana-Elena Buzincu, Veronica Stan

Data apariției: iunie 2023

ISBN: 978-606-27-2315-6

Copertă: Paperback brosat

Număr pagini: 688

Limbă: Română

Dimensiuni: 20x24 cm

Hârtie: 80g/m

Editura: Hamangiu