TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Mituri, fobii şi adevăruri despre alimente

Joe Schwarcz
In aceasta carte autorul s-a folosit de cunostintele lui vaste in materie de chimie alimentara si vrand sa verifice miturile si diferitele mode si...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 9786065130937
Dimensiuni: 14x20,5 cm
Tip copertă: Paperback brosat

Mituri, fobii şi adevăruri despre alimente

MAI MULTE DESPRE CARTE

In aceasta carte autorul s-a folosit de cunostintele lui vaste in materie de chimie alimentara si vrand sa verifice miturile si diferitele mode si tendinte alimentare, le-a aplicat. Rezultatul este o prezentare surprinzatoare si placuta a miracolelor stiintifice care se petrec in organismul nostru de fiecare data cand luam o gura de mancare. 

Fiecare dintre capitolele acestei lucrari este conceput ca unul de sine statator si cuprinde informaţii actualizate despre anumite alimente. In partea intai, autorul analizeaza rolul pe care il au componentele naturale din nutrimente. Ce conţin rosiile, soia sau broccoli si cum contribuie componentele respective la sanatatea noastra? De ce glutenul din grau le face rau anumitor persoane? In partea a doua, Joe Schwarcz analizeaza consecinţele intervenţiei omului asupra alimentelor. Care sunt riscurile si avantajele aditivilor sau ale modificarilor genetice? Ce efect spera lumea sa obtina prin adaugarea anumitor bacterii in compoziţia alimentelor? In partea a treia, el vorbeste despre substanţele chimice – cum sunt reziduurile pesticidelor, remanenţele antibioticelor, grasimile trans si chimicalele care provin din materialele plastice – care ajung intamplator in mancarea noastra, ca urmare a procesarii alimentelor. Si, pentru o informare cat mai corecta, dupa ce veţi cunoaste datele stiintifice, in partea a patra autorul analizeaza o serie de idei – destul de ciudate – in materie de nutritie. Toate aceste subiecte sunt de-a dreptul fascinante.

Autor: Joe Schwarcz
Data apariției: 2014
Editura: House of Guides
Pagini: 368
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
grăsimi, materiale, chimice, pesticide, legume
Locuri în topurile Cartepedia

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus