TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

În apărarea mâncării. Manifestul unui gurmand

Michael Pollan
In apararea mancarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o in calitate de consumator. Michael Pollan isi propune...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-513-061-6
Dimensiuni: 15x23 cm
Tip copertă: Paperback brosat

În apărarea mâncării. Manifestul unui gurmand

MAI MULTE DESPRE CARTE

In apararea mancarii este o pledoarie pentru hrana, pe care un profesor de jurnalism a scris-o in calitate de consumator. Michael Pollan isi propune sa identifice problemele alimentatiei moderne, intorcandu-se in timp si surprinzand momentele cheie in evolutia stiintei nutritiei. 

Principalul vinovat de degringolada nutritionala din zilele noastre este considerat a fi nutritionismul, doctrina care a inlocuit alimentele cu nutrimentele. Odata cu aceasta mentalitate au aparut toate problemele de sanatate ale civilizatiei moderne. Industrializarea alimentatiei a facut ca alimentele integrale sa se transforme in produse alimentare rafinate, complexitatea naturala sa fie redusa la simplicitatea industriala, calitatea sa fie inlocuita de cantitate, frunzele cu seminte si cultura alimentatiei cu stiinta alimentatiei. Nu este usor sa te sustragi acestei situatii, dar dorinta unei alimentatii si a unei vieti sanatoase pot constitui o motivatie foarte puternica. 

Tot ceea ce trebuie sa faci este sa te hranesti cu hrana, in special cu vegetale si in cantitati moderate. Aceasta carte prezinta evolutia stiintei nutritiei si, o data cu ea, a nutritionismului considerat a fi principalul vinovat de transformarea alimentelor in nutrimente. Industrializarea alimentara a transformat hrana in produse alimentare, de aceea sfatul autorului de a manca hrana ne indeamna la o alimentatie naturala, in special vegetala si moderata.

Autor: Michael Pollan
Traducător: Gabriela Şulea
Data apariției: 2008
Editura: House of Guides
Titlu original: In defense of food. An eater's manifesto
Pagini: 182
Limba: Română
Hârtie: 120g/m
Cuvinte cheie:
hrană, natural, nutriţie, cantităţi, vegetal, alimente
  • Michael Pollan - Autor
    Michael Pollan este autorul cărților Cooked, Food Rules, In Defense of Food și The Botany of Desire, toate bestselleruri New York Times. Este profesor de jurnalism la Universitatea Berkeley și colaborator al New York Times Magazine. Articolele sale despre alimentație și agricultură au primit numeroase distincții de-a lungul timpului, printre care Reuters/World Conservation Union Global Award pentru Jurnalism de Mediu,...
    AFLĂ MAI MULTE
    Vezi toate cărţile

Opinia cititorilor