TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dicţionar de mari muzicieni

Antoine Goléa, Marc Vignal, Oltea Şerban-Pârâu
Colecții/Serii: Dicţionare domeniale
Dicţionarul prezintă articole despre viaţa şi opera a peste 1000 de compozitori din întreaga lume care se înscriu în cadrul...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-606-8162-06-5
Dimensiuni: 14,7x20,5 cm
Tip copertă: Hardcover

Dicţionar de mari muzicieni

MAI MULTE DESPRE CARTE

Dicţionarul prezintă articole despre viaţa şi opera a peste 1000 de compozitori din întreaga lume care se înscriu în cadrul tradiţiei „clasice”. Nu se găsesc în această lucrare compozitori de music-hall, de jazz, blues sau folk, de pop sau rock. A fost rezervat un spaţiu destul de amplu compozitorilor contemporani, care, ca şi cei din trecut, sunt abordaţi dintr-o perspectivă internaţională. Pentru toţi compozitorii incluşi în dicţionar, lucrările principale sunt amintite pe parcursul articolului, iar pentru cei mai importanţi aceste lucrări sunt comentate mai pe larg.

Articolele furnizează informaţii despre cariera compozitorului, despre stilul şi producţiile sale muzicale şi îi conturează locul în istoria muzicii. Traducătoarea a dat curs permisiunii acordate de Editura Larousse de a include în carte creatori români, refăcând articolele deja existente într-o proporţionare corespunzătoare cu restul compozitorilor din secolul XX menţionaţi în dicţionar şi introducând aproximativ 80 de nume de creatori români care au contribuit la formarea şi evoluţia tinerei şcoli muzicale româneşti.

Autor: Antoine Goléa, Marc Vignal, Oltea Şerban-Pârâu
Traducător: Oltea Şerban-Pârâu
Data apariției: 2010
Titlu original: Larrouse de la musique
Pagini: 520
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
muzică clasică, compozitori, contemporani, stil, producţie, istorie

Opinia cititorilor

comments powered by Disqus