TOATE
PRODUSELE
coș de cumpărături
lei
Indisponibil
Disponibilitate: Indisponibil
Anunţă-mă când este disponibil!
Suntem ONLINE! Discută cu noi aici. Adaugă la wishlist

Dicţionar de expresii, locuţiuni şi sintagme ale limbii române

Cătălina Maranduc
Frazeologia a fost dintotdeauna o piatra de incercare pentru lexicografi: foarte importante in comunicare, multiplicand posibilitatile de expresie...
Vezi mai multe detalii
ISBN: 978-973-135-570-2
EAN-16: 978973135570
Dimensiuni: 17x24 cm
Tip copertă: Hardcover

Dicţionar de expresii, locuţiuni şi sintagme ale limbii române

MAI MULTE DESPRE CARTE

Frazeologia a fost dintotdeauna o piatra de incercare pentru lexicografi: foarte importante in comunicare, multiplicand posibilitatile de expresie ale unei limbi, imbinarile stabile de cuvinte sunt mai greu de identificat si de fixat in structura rigida a dictionarului. Alcatuind Dictionarul de expresii, locutiuni si sintagme ale limbii romane, Catalina Maranduc a pornit de la necesitatea de a delimita cat mai clar categoriile vizate, evitand supra punerile si definitiile vagi.

Impresioneaza in aceasta lucrare cantitatea uriasa de material: pus la dispozitia cititorului curios (dornic sa-si lamureasca sensul unei expresii), a traducatorului (adesea dezarmat in fata sintagmelor si a expresiilor necuprinse in dictionare) si a specialistului interesat de dinamica lexicului romanesc.

Dictionarul e alcatuit cu rigoare si consecventa, informatia necesara fiind dispusa cu abilitate, intr-un mod care nu ingreuneaza consultarea; cititorul va gasi in fiecare familie frazeologica accentul si statutul morfologic al cuvantului-titlu, etichetele functionale ale unitatilor inregistrate (expresie, locutiune, sintagma), indicatii de registru (popular, fa miliar, argotic etc.), informatii asupra caracterului invechit sau actual, asupra frecventei, asupra constructiilor sintactice (complementele verbului), informatii esentiale asupra relatiilor semantice (sinonimie, antonimie).

Autor: Cătălina Maranduc
Data apariției: 2010
Editura: Corint
Pagini: 560
Limba: Română
Hârtie: 80g/m
Cuvinte cheie:
dicţionare, expresii, limba română, sintagme, locuţiuni, câmp semantic, sinonime, antonime

Opinia cititorilor